Орест Сарматський

Лише 7% фермерів використовує новітні технології (Агроновини)

0301 (Copy)

Новітні технології та сучасні IT-рішення доступніші для української агросфери, ніж може здаватися на перший погляд.

Раніше розвиток агробізнесу визначали лише три аспекти - земельний банк, сільськогосподарська техніка та ТМЦ. Сьогодні ж необхідно враховувати четверту складову, яка впливає на ефективність. Пишуть на сайті Аgro-business.

Кожен аграрій може мати доступ до детальних даних щодо метеорологічних умов, стану поля, техніки, руху ТМЦ та іншого. Цієї інформації так багато, що для її збору та систематизації необхідні спеціальні рішення. Окрім того, недостатньо її просто зібрати, потрібно проаналізувати, щоб прийняти рішення, правильні рішення, які підвищать ефективність агровиробництва. Агро-IT, це саме та сфера, яка й пропонує інструменти для вирішення таких завдань.

Новітні технології та сучасні IT-рішення доступніші для української агросфери, ніж це може здаватися на перший погляд. Їх застосування є виправданим у компаніях та сільських підприємствах різної величини та розмаху.

Євросоюз став єдиним постачальником орхідей та лілій в Україну

Кількісні та вартісні показники імпорту та експорту квітів вказують на зміни в торгівлі квітами.

Про це йдеться у повідомленні асоціації «Український клуб аграрного бізнесу».

- Імпорт троянд та гвоздик зріс на 25% та 3% відповідно. В той же час імпорт орхідей (-9%), хризантем (-17%) та лілій (-14%) знизився у порівнянні  із минулим роком, — говориться у повідомленні.

0302 (Copy)
0302 (Copy)

У географічній структурі імпорту троянд та гвоздик не відбулося суттєвих змін, чого не можна сказати про імпорт орхідей, хризантем та лілій. Щодо перших, Африка майже цілком вийшла з українського ринку (з 14% у 2017 р. до 0,02% у 2018 р.), тим самим давши можливість країнам ЄС повністю зайняти цю нішу. Імпорт лілій повністю охоплений країнами ЄС. Африка та Америка повністю перестали постачати квіти в Україну. ЄС-28 став фактично єдиним експортером орхідей та лілій в Україну.

Імпорт хризантем з Африки та Америки зменшився до незначних показників (0,005% і 0,03% відповідно), а країни Азії навпаки збільшили свою частку в загальній структурі цього виду квітів на 0,3%.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео