Орест Сарматський

Три чверті аграрної авіації залишилося з радянських часів (Агроновини)

0402 (Copy)

В Україні зареєстровано 67 літаків, які використовуються в авіаційному внесенні агрохімії. З них 50 машин — ще радянських часів. 

Про це під час семінару «Новітні технології в агровиробницві: безпілотники і система захисту рослин» повідомив засновник компанії «Megadrone» та «Gps-tracker.com.ua» Валерій Євтушенко, передає Kurkul.com.

Нагадаємо, він додав, що минулого року відбулося 3 авіакатастрофи під час проведення польових робіт. У всіх трьох випадках пілот загинув.

Неподалік села Миколаївка Роменського району Сумської області 13 липня 2018 р. розбився одномісний літак. За попередніми даними він проводив обробку полів кукурудзи. Пілот загинув.

Поблизу села Заруддя Роменського району Сумської області 15 липня того ж року розбився легкомоторний літак «X-32 Бекас», пілот загинув. Аварія сталася під час обприскування отрутохімікатами сільгоспугідь.

У Бобровицькому районі Чернігівської області 13 липня вертоліт Мі-2, який проводив обробку полів, гвинтом зачепив лінію електропередач. Без електроенергії залишилося 5 сіл. Пілот, житель Кіровоградської області, який керував вертольотом, не мав жодних документів на право керування засобом. Він загинув.

Експерти оцінили вплив дії вільної торгівлі з ЄС на економіку України

0401 (Copy)
0401 (Copy)

В основі дослідження впливу запровадження зони вільної торгівлі між Україною і Європейським Союзом були критерії зниження мит з боку України та додаткові витрати експортерів на приведення продукції до вимог ЄС.

Про це під час презентації дослідження Оцінка галузевого впливу Угоди про зону вільної торгівлі між Україною та ЄС на економіку України сказала асоційований експерт аналітичного центру Дім демократії Олена Баженова, повідомляє Укрінформ.

Вона зазначила, що в результаті дії Угоди про Асоціацію, у металургійній галузі відбувалось зростання як експорту, так і імпорту продукції, яке спостерігатиметься і надалі.

Що стосується сільського господарства, то тут можна виділити серед найбільш експортованих Україною до ЄС продуктів: зернові культури та соняшникову олію.

За нашими оцінками, зниження агрегованої ставки ввізного мита до ЄС призводило до зростання як виробництва так і експорту соняшникової олії та зернових культур, проте необхідно зазначити, що виробництво та експорт продукції суттєво залежить від цінової кон'юнктури на світових аграрних ринках, — зауважила Баженова.

Що стосується хімічної галузі, додала експерт, то тут відбуватиметься незначне скорочення експорту та падіння імпорту продукції.

У машинобудуванні відбуватиметься незначне падіння експорту та зростання імпорту в короткостроковій перспективі та його падіння в довгостроковій.

Разом з тим, відповідно до дослідження очікується, що відбуватиметься короткострокове зростання експорту продукції легкої промисловості та його падіння в довгостроковій перспективі,  резюмувала Олена Баженова.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео