У Кременці жінці продали копчену рибу «дор блю» (фотофакт)

шпроти1

У Кременці покупці знову скаржаться на зіпсовані продукти на прилавках крамниць. Так, жертвою недобросовісності чи то продавця, чи підприємця стала кременчанка Надія. У вихідний її сім`я хотіла поласувати копченою рибкою, натоміть зіпсувала апетит надовго. Як жартують в одному анекдоті, рибка виявилася «дор блю».

– «Свіжа рибка» – як казала продавець. У магазині на вул. Вишнівецька, у неділю 3 березня, – скаржиться Надія Шевчук.

шпроти
шпроти

Також жінка додає, що риба не вся була такою на вигляд, а декілька штук – всередині «сюрприз». Проте, лікарі не радять вживати продукти поміж яких навіть частина запліснявіла, адже пліснява проникає вглиб навіть, коли вона непомітна.

Довідково. Якщо на хлібі, фруктах, овочах або м'якому сирі з'являється пліснява, не варто їсти ні шматочка цих продуктів. Наскільки небезпечна ця цвіль, залежить від виду грибка. Деякі з них порівняно малонебепечні, але деякі дійсно загрожують здоров'ю. Короткочасна термічна обробка не знешкоджує токсини грибів. Тому вживання продуктів, які вкрилися цвіллю, – нікому не потрібна «рулетка». Варто сказати, що у правилах вживання їжі з цвіллю є винятки. Так, дієтолог Катрін Зератски (Katherine Zeratsky) у своєму блозі на сайті Клініки Мейо (Mayo Clinic) вказує, що твердий сир після зрізання цвілі цілком можна їсти.

Фото Надії Шевчук

Вибір читачів за тиждень

Відео