18 Січня 2020, Субота


Погода
Яку погоду принесе тернополянам Водохреща?

Відео
Тернополяни відвідали прифронтові зони із повстанським вертепом (відео)

Тернопільські гвардійці здобули 2 місце на змаганнях з міні-футболу (фото)

На Тернопільщині цілком серйозно готуються до… пропуску льодоходу

Фоторепортаж
Кахлі тернопільських міст (фоторепортаж)

Анонс
Бережанці колядуватимуть на головній площі міста

Мер Чорткова звітуватиме про виконану роботу у 2019 році

В Україні скорочується поголів’я більшості видів сільгосптварин (Агроновини)

Попри ідеальний етап Дмитро Підручний в естафеті лише восьмий

«Занурювання в ополонку на Водохреща не змиє гріхи» – пояснив священник з Лановеччини

Печеру на Тернопільщині чекають новації

Фоторепортаж
Учасники АТО, переселенці та молоді сім’ї отримали дах над головою (фоторепортаж)

Назвали рейтинг спроможних громад Тернопільщини

Тернопільська художниця запевняє: «В наготі багато принади…»

Підвищити кваліфікацію відтепер можна дистанційно: безробітні з Тернопільщини отримали ще один шанс

Анонс
Водохреща 2020: розклад богослужінь у храмах Тернополя

Санкарка з Кременця показала високий результат на Олімпійських іграх (фото)

До мрії тернополянина наблизить відома зірка шоу-бізнесу

Фотофакт
На Тернопільщині земля вкрита первоцвітами (фотофакт)

Тернополянам на замітку: зросла мінімальна зарплата, тож доведеться за нерухомість платити більше

Фоторепортаж
Сині двері. Кольорова змова на Тернопільщині (фоторепортаж)

Це цікаво
18 січня в історії Тернопільщини

17 Січня 2020, П’ятниця


Погода
Сильні південні вітри 18 січня передвіщають грозове літо

На Рівненщині своє здоров’я поправили військовослужбовці з Терноіпльської області

Тернополяни подорожуватимуть комфортніше

Анонс
Що чекає тернополян на вихідних

Фотофакт
Тернопільські «Красунчики дня»

Вишукана сецесія чортківських дверей (фото)

Вид відтискань, який використовують на розминці в армії, допоможе тернополянам наростити м’язи

Хвилинка грамотності для тернополян: розділові знаки при прямій мові

Мікрозелень вирощують у вертикальній фермі (Агроколонка)

Видання з Тернополя стверджує, що зазнало DDoS-атаки

Олена Підгрушна втратила «срібло» в естафеті Кубка світу

Вчителі з Хоросткова завіншували свого земляка (фото)

Двоє тернополян переносили в банці схожі на наркотики речовини

На Тернопільщині орудує злочинець

Тернопільщина замикає трійку лідерів важливого рейтингу

Тернополян просять посприяти в зменшенні експлуатації тварин в туризмі

Тернополяни можуть зберігати обіцянки міністрів на 2020 рік

У Тернополі іноземна студентка наклала на себе руки, дівчина випила отруту

Гризуни атакують поля Тернопільщини

Відео
У Чорткові освятили нове соціальне таксі (відео)

У Тернополі поліція цікавиться тими, хто хоче заробляти по 12 тис. грн

Відео
Про етнофестиваль «Василів день» у Чорткові телебачення зняло сюжет (відео)

Фотофакт
У Тернополі водії полюбляють паркуватись на газонах (фотофакт)

Це цікаво
17 січня в історії Тернопільщини

16 Січня 2020, Четвер


Погода
Погода в Тернополі 17 січня

Тернопільська зоозахисниця закликає прикладати зусилля заради підтримки власних переконань

Відео
Усі «хвости» перекинули на 13-ту сесію Тернопільської обласної ради (фото, відео)

Молодіжна міська рада у Тернополі зібралася на перше засідання

Фотофакт
Тернопільська «Красуня дня»

Фоторепортаж
Діти тернопільських військовиків отримали подарунки з-за кордону (фоторепортаж)

Олія з малини та конопель: на Вінниччині фермер готує унікальний продукт (Агроновини)

Ігор Мудрик підприємець з Вінничині, він переробляє насіння в олію «холодного віджиму» та пасту. Технологію виготовлення він перейняв у швейцарця Вальтера Данцера. Сьогодні олію готує  з насіння кропу, петрушки, моркви, льону, коноплі, розторопші, кісточок абрикосів та навіть малини.

Про це пише «Агро-Центр».

У виробництві використовується німецьке обладнання, а продукт свідомо робиться «сирим» – так корисніше. Ігор розповідає, що цією справою зайнявся спонтанно.

– Я захоплююсь спортом та здоровим харчуванням. Аби дізнатися більше, їздив за кордон на виставки. Так і познайомився зі швейцарцем Вальтером Данцером, який показав своє підприємство. Згідно з технологією, олія має виготовлятися за температурою не вище 40 градусів за Цельсієм. Тоді речовина зберігає корисні властивості.

Побачивши, що на таку продукцію є попит, підприємець створив підприємство «Еколія» та пройшов сертифікацію.

Аби виготовити 50 грамів малинової олії, треба цілий кілограм кісточок. Тому об’єми готової продукції невеликі. Її постачають у еко-крамнички великих міст. Чистий прибуток, в середньому, 20-30% від собівартості виробництва.

Автоматизовані корівники: як працюють доїльні апарати зі штучним інтелектом

 

Компанія «Europe Dairy Systems» спеціалізується на створенні високотехнологічних доїльних апаратів, обладнання для годування, систем моніторингу за здоров’ям тварин та охолодження молока, пише «Агро-Центр» з посиланням на Dairy Global.

Технології самостійно аналізують та обирають оптимальну швидкість так званої каруселі, по якій рухаються тварини. А датчики в момент доїння визначають жирність та якість молока, надсилаючи фермеру звіт щодо потреб у раціоні корів. У такий спосіб можна на 20% зменшити час доїння та до 30% покращити добробут тварин.

Загалом, працівнику, аби підключити корову до апарату, необхідно 14 секунд на тварину. А система може ще додатково скоротити час її перебування на каруселі на 50 секунд. Це підвищить ефективність на 15-20%.

Фото з допису

128

Залишити коментар

прайс-на-рекламу
Схожі матеріали

Інші публікації автора