Поліцейська Євгенія Купчик: «Діти, що виросли в батьківській любові, ніколи не ламатимуть власні долі»

kupchuk2

Чужих дітей не буває – з таким переконанням повинен працювати кожен співробітник ювенальної превенції, тоді робота приноситиме не лише суспільну користь, а й задоволення – переконана інспектор служби Збаразького відділення поліції Євгенія Купчик. Робота емоційно нелегка, адже доводиться працювати з дітьми, які опинилися в несприятливих життєвих ситуаціях. Звільнитися від накопиченого за день негативу і не нести його до власної сім’ї та дітей жінці допомагає спорт.

У поліцію Євгенія  я прийшла з пенітенціарної служби. Побачила оголошення про набір поліцейських у групи швидкого реагування і вирішила спробувати свої сили. Коли успішно пройшла всі відбірні етапи, то отримала пропозицію працювати у ювенальній превенції. Із задоволенням погодилася. Адже це новий досвід, нові емоції, а  людині, яка хоче розвиватися, не можна топтатися на місці – все як в її улюбленому виді спорті – бігу, пише Нацполіція Тернопільської області.

kupchuk
kupchuk

 Євгенія  жодного разу не пошкодувала про свій вибір працювати в поліції.

– Робота дуже цікава, – ділиться враженнями Євгенія Купчик. – Профілактичні рейди, майже щоденне спілкування з дітьми, поїздки у навчальні заклади, а влітку – відвідування оздоровчих таборів – все це сповнює новими враженнями, позитивними емоціями. Проте, на жаль, бувають у нашій роботі прикрі моменти. Мабуть, ніколи не забуду першого знайомства з шестирічним хлопчиком, який виховується в родині, що потрапила у складні життєві обставини. Приїхавши до будинку цієї сім’ї, з дорослих ми не застали нікого. Двері відчинила нам старша дівчинка. А в помешканні на ліжку лежав хлопчик. Дитина – інвалід, не ходить. Він буквально став повзти до мене і проситися на руки, говорити, що він мене любить. Це яка порожнеча мала утворитися в душі цієї дитинки від відсутності материнської любові та тепла, щоб так проситися на руки до чужої людини. З того часу я часто навідуюся до будинку, де мешкає хлопчик, і завжди приношу  з собою якісь гостинці.

Юнацької романтики від поліцейської роботи капітан поліції не чекала, адже прийшла на службу, пройшовши професійний вишкіл у пенітенціарній системі. На вибір, мабуть, вплинуло народження власних діток. Сьогодні донечкам-двійнятам  Євгенії по п’ять років і вона як мама розуміє свою відповідальність за їхнє майбутнє. Жінка присвячує їм кожну вільну від роботи хвилинку, бо вже з досвіду бачить, до чого призводять батьківська байдужість і безвідповідальність. Діти, котрі байдужі найріднішим батькові та матері не завжди можуть самостійно зробити правильний вибір. Ті, кого виховує вулиця і сумнівні компанії, як правило, потрапляють у малоприємні ситуації. Зараз на обліку в нашому районі перебуває шестеро неповнолітніх.

kupchuk3
kupchuk3

Головним у вихованні дітей Євгенія Купчик вважає любов.  Діти, що виросли в батьківській любові та турботі ніколи не чинитимуть зла іншим, ніколи не ламатимуть власні долі, звертаючи на криві стежки.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео