Віра Олександрович

Тернопільщина: обмеження на перевірки діє, але не для всіх

ДФС2

Обмеження на проведення фіскальних перевірок досі діють на Тернопільщині. Втім, стосуються вони далеко не всіх суб’єктів підприємницької діяльності.

Про це нагадали у Секторі комунікацій Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

Нагадаємо, Законом «Про внесення змін до Закону «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» щодо лібералізації системи державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» на період проведення антитерористичної операції (АТО) забороняється проведення перевірок органами ДФС суб’єктів господарювання, що провадять діяльність у населених пунктах, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження, та в населених пунктах, розташованих на лінії зіткнення.

- Заборона на проведення перевірок суб’єктів господарювання (у тому числі - перевірок органами ДФС) поширюється також на суб’єктів господарювання, які здійснили державну реєстрацію зміни місцезнаходження із території проведення АТО на територію, підконтрольну Україні, і які втратили первинну документацію щодо здійснення ними господарської діяльності на території і в період проведення АТО, - уточнюють у податковій.

При цьому, згідно з абзацом 7-м пп. 38.11 п. 38 підрозділу 10 розд. ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України (ПКУ) після подання до контролюючого органу повідомлення про неможливість вивезення первинних документів запроваджується мораторій на проведення будь-яких перевірок щодо зазначених у повідомленні податкових (звітних) періодів.

До речі, перелік населених пунктів, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження, та перелік населених пунктів, що розташовані на лінії зіткнення, затверджуються та актуалізуються Кабінетом Міністрів, відповідно до Закону України «Про тимчасові заходи на період проведення антитерористичної операції».

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео