Віра Олександрович

Тернопільщина: що самі платимо, те і маємо

environment

До місцевих бюджетів Тернопільщини найбільше грошей надійшло із податку на доходи фізичних осіб (ПДФО). Тобто саме жителі краю самі наповнюють ці скарбниці.

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

– У січні-лютому 2019 року до місцевих скарбниць Тернопільської області надійшло 636,3 млн грн платежів, – кажуть у податковій. – Це – на 35 млн грн більше, ніж очікували. Порівняно із аналогічним періодом торік надходження зросли на 106,1 млн грн, або на 20%.

Найбільше місцеві бюджети отримали від сплати таких платежів: ПДФО, єдиного податку, плати за землю, акцизного податку із роздрібної реалізації підакцизної продукції, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

– Так, у казну сплатили 395,5 млн грн ПДФО, що на 11,8 млн грн більше, ніж очікували, і на 76,8 млн грн перевищує відповідний торішній показник, – уточнили у податковій. – Другий за наповненням місцевих скарбниць – єдиний податок. Цього платежу спрямували на суму 142,5 млн грн, а це – «плюс» 4,5 млн грн до очікуваного і на 18,2 млн грн більше, ніж торік.

Надходження від плати за землю склали 49,1 млн грн, що на 5,9 млн більше, ніж у відповідному періоді 2018-го. Акцизного податку із роздрібної реалізації підакцизних товарів сплатили 17,6 млн грн, або на 15 тис. грн більше, ніж очікували. До того ж, це - на 1 млн грн більше, ніж торік.

– Упродовж двох місяців цього року платники спрямували до місцевих скарбниць 13,9 млн грн податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, а це – на 3,4 млн грн більше, ніж у 2018 році.

Докладніше про це читайте на «Терені» ТУТ і ТУТ.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео