У Тернополі відбудеться допрем’єрний показ фільму про Тараса Шевченка

10_main

Уже завтра, 12 березня, у «Палаці кіно», що на вулиці Франка у Тернополі, відбудеться допрем’єрний показ художнього фільму «Тарас. Повернення».  Фільм представлять режисер-постановник та автор сценарію Олександр Денисенко,  продюсер Володимир Філіппов та голова Тернопільської кінокомісії Леонід Бицюра. Також заплановане урочисте спецпогашення конверту та марки, присвяченій фільму. Початок – о 18:00.

Фільм розповідає про останні 3 місяці заслання Тараса Шевченка у Казахстані. Того літа поет, засланий на військову службу в російську царську армію, отримує повідомлення від друзів із Петербурга: його помилував особисто цар Олександр II.

Однак військове керівництво Новопетрівського форту не поспішає повідомляти Тараса про це й видавати указ про звільнення. Більш того, таємний агент з Петербурга намагається зробити все, щоби поет залишився тут назавжди.

Автором сценарію та режисером цього фільму став актор, літератор та режисер Олександр Денисенко. Саме його сценарій у 2012 році переміг у Міжнародному конкурсі кіносценаріїв, присвяченому 200-річчю від дня народження Тараса Шевченка, йдеться на сторінці події.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео