Віра Олександрович

Як тернополяни із Віктором Бронюком співали «пісню тихую» (фото, відео)

Натуральним подільським драйвом щедро поділився із тернополянами вінницький гурт «Тверезість і Культура», або просто – ТІК.

Двогодинний концерт у рамках нового всеукраїнського туру відбувся в ПК «Березіль» у неділю, 10 березня, і був традиційно – із живим звуком. Глядачі все приймали «на ура», аплодували після кожної пісні, а також активно підспівували Віктору Бронюку.

Варто зауважити, що артисти викладалися на всі 100. До кінця виступу сорочки у всіх – від соліста до гітариста – були мокрими, хоча у залі було доволі прохолодно. Тому і не дивно, що глядачі час від часу гукали «Браво!».

ТІК1
ТІК1

– Не знаю, чи вам уже відомо – ваш земляк Дмитро Підручний завоював першу в історії незалежної України медаль чемпіонату світу із біатлону серед чоловіків! – гукнув лідер гурту, вийшовши на сцену.

ТІК2
ТІК2

Дуже двозначну композицію «Ой тихую, ой тихую, заспіваю я пісню ти-хую» соліст гурту «ТІК» виконував разом із глядачами. Тоді у залі було багато сміху.

– Я тільки бачу, що в залі є діти, то прошу не співати цю пісню у школі, бо мене колеги-педагоги потім сварять, – говорить Віктор Бронюк. Насправді, українська мова – така багатюща, що дає можливість для таких експериментів…

Втім, показав себе Віктор Бронюк і як глибокий романтик. Наприклад, зі сцени лунали відомі його пісні «Для мами» і «Не цілуй».

«Кращий Святковий Гурт України», як себе позиціонує ТІК, презентував публіці переважно відомі твори, так звані «народні блокбастери». Звісно ж, серед них були «Сосюра», «Баби», «Олені», «Вчителька» і «Свєта».

Як відомо, ТІК є насправді народним колективом. Пісні гурту нині співають усі – від домогосподарки до високопосадовця. Адже саме у цих творах більшість відчуває настрій українського народу. Тож численна публіка (а вільних місць у «Березолі» було зовсім небагато – прим.) із радістю послухала і «Зливу», і «Волошки», і «АЛЬО-НА!», і «Робота» та інші твори. Ну, а хіт «Сірожине пірожине» взагалі у Тернополі сприймали по-особливому.

ТІК3
ТІК3

Не обійшлося під час виступу і без сюрпризів. Наприклад, ТІК представив прем’єру пісні, присвяченої виборам. Там було і про косу, і про вила, і навіть про шоколад. Але публіці набагато більше сподобалися «фокуси», підготовлені музикантами гурту. Зал стояв на вухах, коли гітарист Віктор Голяк грав, заклавши інструмент собі за голову, трубач Олександр Щур копіював рухи Майкла Джексона, а тромбоніст Сергій Шамрай взагалі грав… ногами. Власне, без них такої позитивної атмосфери у залі не було б.

Завершили концерт артисти патріотичною піснею «Люби ти Україну!». Причому наголосили, що роблять так уже кілька років, виступаючи і на відомих сценах, і на передовій – перед українськими вояками.

Фото і відео авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео