Орест Сарматський

Новий побратим Тернополя з джунглів Бразилії засуджує збройну окупацію України

prudentopolis-14032019 (Copy)

Ще одне місто-побратим з’явилося у Тернополя.

Угоду про партнерство та співробітництво між Тернополем та бразильським містом Прудентополісом підписав під час робочого візиту до Бразилії очільник Тернополя Сергій Надал спільно з міським головою бразильського міста Адельмо Луїсом Клосовським та представниками української діаспори і духовенства.

Про це повідомляє прес-служба міської ради.

Сьогодні Бразилія – країна, яка стрімко розвивається. Тому побратимство Тернополя з Прудентополісом є дуже важливим для нас, адже це сприятиме розвитку українсько-бразильських економічних відносин, зміцненню дружби між громадами міст та залученню бразильських інвестицій у Тернопіль та Україну, – зазначив Сергій Надал.

За його словами, важлива складова підписаної угоди у тому, що  українська діаспора у Бразилії продовжує розвивати та популяризувати українську культуру, мову та традиції, відстоює національні інтереси, відкрито засуджує збройну окупацію на сході України та анексію Криму, допомагає нашій армії у боротьбі з російською агресією.

Заставка-Бразилія01 (Copy)
Заставка-Бразилія01 (Copy)

Також офіційна делегація у бразильському місті Прудентополіс, яке називають столицею «української Бразилії», вшанувала пам’ять Тараса Шевченка.

Довідково. Прудентополіс – бразильський центр української культури, де 75% усього населення – це етнічні українці, переважно вихідці з Тернопільщини. Місто розташоване у штаті Парана приблизно за 200 км від Куритиби, столиці штату. Хоча тут нема високих гір, муніципалітет відомий своїми водоспадами, з яких десять заввишки 100 метрів.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео