Оксана Бучко

Бюджет Тернополя використовують не на 100%

IMG_3955

Наскільки ефективно у Тернополі реалізовують бюджетні програми вирішили прослідкувати представники ГО «Центр громадського моніторингу та аналітики». На основі цього стає зрозуміло, як жителі міста можуть долучитися до контролю за виконанням бюджетних коштів. Методологію оцінювання базували на 3 групах індикаторів та різних джерел отримання інформації.

- Під час дослідження було використано 3 групи індикаторів, а саме, індикатори  за якістю планування, виконання, звітування і контролю. Джерелами для отримання інформації слугували відповіді на інформаційні запити, опитування головного розпорядника бюджетних коштів (ГРБК)  та жителів громади та аналіз сайту ГРБК (сайт міськради), - розповідає юрист ГО «Центр громадського моніторингу та аналітики» Максим Макар. - Плануємо у 2019 році провести більш обширний та грунтовний  аналіз бюджетних програм, а також доопрацювати методологію аналізу.

IMG_3959 (1)
IMG_3959 (1)

Ознайомитися із методологією дослідження якості бюджетних програм можна за посиланнням:

https://drive.google.com/file/d/1OQFYc2stlyaKnIDWopqgvAM2m9wlBhd4/view.

Захід реалізували  в рамках проекту, який виконує Інститут висвітлення війни та миру (IWPR) за підтримки МЗС Королівства Норвегії.

IMG_3968
IMG_3968

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео