Віра Олександрович

Тернопільщина: побити рекорд допомогли ті, хто ввозив автомобілі

Авто

Надходження від митних платежів суттєво зростають на Тернопільщині. Причому головна заслуга – у тих, хто ввозив легкові автомобілі.

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

- Упродовж січня-лютого 2019 року Тернопільська митниця ДФС до державного бюджету спрямувала 532,3 млн грн, - кажуть у податковій. – Це - аж на 327,9 млн грн, або на 60% більше, ніж у звітному періоді торік.

Серед платежів, що сприяли такому приросту, - податок на додану вартість (ПДВ), акцизний податок і плата за різні митні формальності.

- Так, цьогоріч упродовж двох місяців надійшло 267,6 млн грн ПДВ, що на 88,5 млн грн, або на 49% більше, ніж у звітному періоді торік, - уточнюють у податковій. - У 29 разів більше, ніж торік перерахували акцизного податку: 166,4 млн грн - цьогоріч проти 5,7 млн грн – у 2018-му. За здійснення митних формальностей та інших надходжень сплатили 32,5 млн грн, що на 31,6 млн грн, або у 35 разів більше, ніж за звітний період 2018-го.

На думку митників, цьому неабияк посприяла активізація ввезення транспортних засобів, зокрема, легкових автомобілів громадянами. Адже загалом упродовж січня-лютого 2019 року вони сплатили 535,2 млн грн. Ввезення сільськогосподарської техніки і частин до неї забезпечило ще 26,2 млн грн надходжень.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео