Віра Олександрович

Тернопільські реалії: за два місяці «дали на гора» понад півмільйона

Гривні

Понад 530,6 млн грн єдиного соціального внеску (ЄСВ) сплатили суб’єкти господарювання Тернопільщини упродовж січня-лютого 2019 р.

Цей показник перевищив очікуваний аж на 27 млн грн, повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

- Порівняно із аналогічним торішнім періодом приріст ЄСВ склав 88 млн грн, або 18,7%, - кажуть у податковій. - Лише у лютому надходження від роботодавців регіону склали 290,2 млн грн, що на 18,6 млн грн більше, ніж очікували. Порівняно із лютим 2018-го сплата зросла на 46,9 млн грн, або 19,3%.

Нагадаємо, платники єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування зобов’язані своєчасно і в повному обсязі нараховувати, обчислювати і сплачувати внесок. У разі виявлення своєчасно несплачених сум страхових внесків платники зобов’язані самостійно обчислити ці внески і сплатити їх із нарахуванням пені.

- Варто зауважити, що, відповідно до чинного законодавства, ЄСВ підлягає сплаті незалежно від фінансового стану платника, - наголошують у податковій.

За наявності в особи одночасно зобов’язань зі сплати єдиного внеску, зобов’язань у сплаті податків та інших обов’язкових платежів, передбачених законом, або зобов’язань перед іншими кредиторами - сплата ЄСВ виконується у першу чергу і має пріоритет перед усіма іншими, крім зобов’язань із виплати зарплати.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео