Казкове пробудження весни на Тернопільщині (фоторепортаж)

парк

Ще тиждень тому Кременецькі гори засипало весняним снігом. А вже сьогодні у місті ясно і сонячно. Природа повністю прокидається від зими.

Яскравими світлинами пробудження ділиться Національний парк «Кременецькі гори». Зокрема, на Даниловій горі, що на Шумщині. На фото – розцвітають перші квіти, з’являються метелики і оживає мурашник. На одній зі світлин у дуплі дерева дрімає сова довгохвоста. Направду казкове пробудження весни у Кременецьких горах.

парк7
парк7

парк5
парк5

парк6
парк6

парк3
парк3

парк4
парк4

парк1
парк1

парк2
парк2

Довідка:

Кременецькі гори (також Крем'янецькі гори, чи Кременецький кряж, Кременецька гряда) – північно-східна частина Гологоро-Кременецького кряжа Подільської височини. Лежать на території Кременецького та Шумського районів Тернопільської області і (частково) Дубенського та Здолбунівського районів Рівненської області. Окремі відроги заходять в Білогірський район Хмельницької області.

Простягаються з південного заходу на північний схід між долинами річок Ікви і Кутянки та Вілії (всі – басейн Прип'яті). Довжина 65 км, ширина 12-20 км. Середня висота становить 350-400 м, максимальна – 408 м.

Вибір читачів за тиждень

Відео