Орест Сарматський

У Тернополі Володимир Гройсман відверто сказав, що треба «пахать і пахать» (фоторепортаж)

Завершилася робоча поїздка до Тернополя  Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана.

Як вже повідомляв «Терен», Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман нині головував під час засідання Ради регіонального розвитку, що відбулося у Тернополі.

IMG_7713 (Copy)
IMG_7713 (Copy)

Серед основних тез глави Уряду – думка про те, що потрібно наповнювати плани реальними справами.

На думку Прем’єр-міністра, такі справи, які зорієнтовані на досягнення загальнодержавних цілей, відповідальна політика і згуртованість навколо ідей розвитку держави можуть перетворити Україну на сильну і велику країну.

За словами Володимира Гройсмана, у своїй історії українці нерідко ставали заручниками безвідповідальної, непрофесійної і популістичної політики.

_ORL0122 (Copy)
_ORL0122 (Copy)

_ORL0092 (Copy)
_ORL0092 (Copy)

– Ми не можемо допустити, аби з нами розмовляли через приниження – коли говорять нещиро, неправду, коли пропонують нереальні рішення на складні питання, – сказав Володимир Гройсман. – Ми маємо право вимагати чітких відповідей на питання, які є важливими для нас, наших дітей і наших родин. Я готовий давати чіткі відповіді про те, що ми робимо, навіщо, який хочемо результат, і не сприймаю зневажливого ставлення до українських громадян, – підкреслив Гройсман.

Торкаючись теми децентралізації, він сказав, що передача повноважень та ресурсів на рівень громад – це не є самоціль, а інструмент досягнення високої якості життя людей у регіонах. Глава уряду нагадав, що Тернопільська область свого часу стала однією з найкращих за темпами об’єднання громад.

_ORL0088 (Copy)
_ORL0088 (Copy)

_ORL0052 (Copy)
_ORL0052 (Copy)

_ORL0054 (Copy)
_ORL0054 (Copy)

_ORL0080 (Copy)
_ORL0080 (Copy)

_ORL0079 (Copy)
_ORL0079 (Copy)

У планах – реалізувати в області близько 1,5 тис. регіональних проектів на близько 30 млрд грн, причому більшість з них стосується формування Нового освітнього простору, оновлення системи охорони здоров’я регіону та розбудови інфраструктури. Однією з найбільш перспективних для інвестування вважається агросфера. Протягом останніх років в області реалізовано понад 60 інвестпроектів, які дозволили регіону вийти у лідери у тваринництві та вирощуванні цукрових буряків та ріпаку.

– Ніщо краще не гуртує Україну так, як ефективність кожного… Не про крісла треба думати, а про те, як буде розвиватися громада. Не помічати змін – це неправильно, – вважає Гройсман. – Говорити, що ми не досягли того, чого хотіли, – це правильно. Нам треба пахать і пахать для того, щоб ми отримали ту якість життя, про яку ми з вами мріємо. Але те, що ми стали на правильний шлях, правда, не у всьому, я це підкреслюю, у мене немає жодного сумніву. І це наше надбання, яке нам треба берегти і примножувати. Від нас з вами залежить, як ми будемо жити завтра. Ми маємо робити певні  кроки і не треба у цьому когось звинувачувати. Це наші кроки, їх ми робимо самі. Бо багато що можна задекларувати, написати, але впроваджуєте у життя саме ви, люди, які творять сучасну історію нашої незалежності. Тож разом маємо зробити все для того, аби Україна була тим місцем, тією країною, яка є насправді нашим рідним домом, який ми маємо створити разом, – сказав Прем’єр-міністр.

_ORL0063 (Copy)
_ORL0063 (Copy)

Під час засідання Ради регіонального розвитку Тернопільщини про економічні реформи в Україні, основні здобутки та плани на середньострокову перспективу розповів Перший віце-прем’єр-міністр України – міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів, а про досягнення та перспективи розвитку Тернопільщини проінформував голова ОДА Степан Барна. Голова облради Віктор Овчарук та міський голова Тернополя Сергій Надал відповідно поділилися думками щодо реформування в області охорони здоров’я та хід децентралізації.

_ORL0066 (Copy)
_ORL0066 (Copy)

Про ту ж децентралізацію та розвиток місцевого самоврядування на прикладі двох громад майже 700 присутніх дізналися з виступів Чортківського міського голови Володимира Шматька та Великогаївського сільського голови ОТГ Олега Кохмана.

Варто додати, що вдалим доповненням до проведення засідання  Ради регіонального розвитку Тернопільщини став презентаційний відеоролик, в якому чітко було розставлено акценти на тому, що зроблено в області за останні роки й перспективні плани розвитку Тернопілля.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео