Орест Сарматський

В Україні стартувала грантова програма для фермерів на понад $90 тисяч (Агроновини)

1801 (Copy)

Український проект бізнес-розвитку плодоовочівництва (UHBDP) під час ІІІ міжнародного конгресу «Органічна Україна 2019» оголосив про відкриття нової грантової програми — «Малі екологічні гранти».

Про це повідомляє Kurkul.com.

Бюджет всієї грантової програми становить 125 тис. канадських доларів (понад $93 тисячі).

Учасниками грантової програми можуть стати: виробники меду, овочів, фруктів, ягід та інших плодоовочів з органічною сертифікацією, постачальники обладнання та IT-інструментів.

Обов'язковою умовою є офіційна реєстрація бізнесу (ФОП 3-ї групи, ТОВ, СОК, ФГ). Крім того конкурсна комісія не розглядатиме стартапи.

Гранти можуть бути спрямовані на наступні придбання/цілі:

- засоби виробництва для виробників з органічною сертифікацією (підтримуються будь-які ідеї, пов'язані з додатковим прибутком у рамках органічного бізнесу);

- засоби виробництва для всіх виробників (підтримуються будь-які ідеї, пов'язані зі зменшенням негативного впливу на навколишнє середовище, переваги будуть віддаватися заявкам, у яких в тому числі буде очікування додаткового прибутку в рамках впровадження нових засобів виробництва);

- для постачальників обладнання IT інструментів — доробка існуючого обладнання/сервісу, які розв'язують проблеми безпеки продуктів або проблеми, пов'язані з навколишнім природним середовищем.

Грантова допомога на один проект буде становити 8-12,5 тис. канадських доларів ($6-9 тис.)

Результати грантового конкурсу будуть оголошені восени 2019 р.

Щоб взяти участь у конкурсі грантів, треба подати заявку на сайті проекту з 1 по 15 квітня 2019 р.

Українські виробники знизили ціни на огірки через збільшення пропозиції

1802 (Copy)
1802 (Copy)

Зі збільшенням вибірки урожаю огірків у тепличних комбінатах та невисоким попитом, вітчизняні виробники огірків знизили ціни на продукцію. Про це повідомляє EastFruit.

Станом на 15 березня основні продажі огірків комбінати здійснюють по 52-56 грн/кг. Це на 10% дешевше, ніж тижнем раніше.

Окрім збільшення пропозиції на зменшення цін вплинули відмови гуртових компаній та роздрібних мереж від великих партій вітчизняних огірків, посилаючись на низькі темпи збуту в роздрібній торгівлі. У підсумку, на складах компаній вже скупчилися значні обсяги нереалізованої продукції, якість якої погіршується.

Попри зниження цін, огірки сьогодні коштують в середньому в 2,3 раза дорожче, ніж в аналогічний період 2018 р.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео