Тернополян просять вийти на акцію протесту проти контактних зоопарків

54520884_556388371532507_1183840991350620160_o

У суботу, 23 березня, о 14:00 під стінами ТЦ «Рай Центр» (вул. 15 Квітня, 5А) відбудеться мирний пікет проти жорстокої та незаконної пересувної контактної виставки диких тварин.

Уявіть себе на мить дикою твариною вирваною з рідного середовища, твариною усе життя якої  – це ґрати до божевілля тісної та неприродної для вас клітки десь у приміщені, фотоспалахи, галас та постійні стресові обійми та обмацування людьми... Уявили?

Саме це зараз відбувається у приїжджому звіринці у Тернополі...

Нагадаємо, що 7 березня, активістка Liudmyla Sha викликала до контактного звіринця поліцію та написала заяву, опираючись на незаконність діяльності та перебування у місті контактної виставки диких тварин згідно ст. 25 ЗУ «Про захист тварин від жорстокого поводження» та локальної заборони пересувних розваг із використанням диких звірів за рішенням сесії ТМР від 8.08.2018р. На даний момент триває розгляд заяви та перевірка законності виставки, однак розслідування справи правоохоронними органами може затягнутись ще на довго, а гастролери, що незаконно експлуатують диких тварин заради заробітку, поїдуть так і не відчувши в повній мірі, що їм тут не раді, що вони займаються ганебною справою, що тварини  – не іграшки і що Тернопіль  – місто з гуманною та свідомою громадою готове на ділі захищати тварин.

Організатори закликають вийти на акцію за поневолених тварин, які не можуть самостійно себе захистити, малюй плакати, таблички із закликами зупинити ганебне знущання над тваринами аби ще більше привернути увагу до проблеми!

Організатор у Тернополі – ГО «Вірне Серце», БФ «Faithful Friends - Вірні Друзі» та Liudmyla Sha.

Вибір читачів за тиждень

Відео