Дарія Шевченко

У Тернополі «дядя з Києва» закликав не голосувати (відео)

У Тернополі  на Театральному майдані провели просвітницьку акцію «Не кіпішуй, голосуй», яку організувала коаліція ГО «Тернопільський центр реформ». Мета її полягає в тому, щоб закликати людей іти на вибори та віддати свій голос за певного кандидата.

Зі слів співголови ради коаліцій ГО «Тернопільський центр реформ» Василя Томчишина, таку акцію в місті проводять вперше.

- Коаліція ГО «Тернопільський центр реформ» сьогодні проводить акцію в центрі Тернополя для того, аби агітувати тернополян іти на вибори, для того, щоб їхній голос не пропадав. Вони мають можливість знайти себе у списках виборців, адже ми роздаємо спеціальні матеріали, де кожен бажаючий може знайти програми усіх кандидатів на посаду президента України, інформацію, як знайти себе у списку виборців та свою дільницю, - розповідає Василь Томчишин.

Учасники акції проходили соціологічне опитування. Зі слів організаторів, такий спосіб допомагає їм краще розбиратися в проблемах, які турбують жителів міста.

- Ми проводимо паралельно соціологічне опитування серед тернополян, де ставляться важливі питання щодо проблем міста. Хто, на їхню думку, повинен розв'язувати ці проблеми, чи беруть вони участь у їх вирішенні, які позитивні зміни вони бачать у Тернополі. І таким чином ми спілкуємось з містянами, щоб вони могли краще розбиратися в тих проблемах, які їх турбують, - зауважує співголова ради коаліцій ГО «Тернопільський центр реформ».

Також тернополяни мали змогу побачити своєрідний перфоманс: «студента», «пенсіонерку», «дядю з Києва», «чиновника», які начебто агітували перехожих не голосувати на виборах.

- Мета цієї акції – мотивувати всіх людей, молодь піти на вибори. Навіть якщо піти та проголосувати проти всіх, то вже ваш голос не заберуть і відправлять туди, куди треба. Як казав колишній керівник однієї з наших церков Любомир Гузар, якщо ти не йдеш на вибори й кажеш, що тобі все одно – це вважається гріхом, - розповідає учасник акції Михайло.

Студентка Анна переконана, що така акція є корисною і її варто проводити перед виборами.

- Я вважаю, що потрібно кожному нагадувати, що все залежить від нас. Не від президента, не від міського голови, а саме від нас. Ми обираємо тих, хто керує нами. Тому потрібно голосувати і нагадувати про це людям, - зауважує дівчина.

Тернополян закликали не бути байдужими та віддати свій голос на виборчій дільниці 31 березня.

Відео: Петро Лящинський

Вибір читачів за тиждень

Відео