Орест Сарматський

У Тернополі відомо, чому деякі виборці дуже нервуються (фоторепортаж)

Нервозність відвідувачів спостерігається у відділенні ведення державного реєстру виборців, що в Тернополі.

IMG_7738 (Copy)
IMG_7738 (Copy)

Кілька десятків осіб стоять у фойє Тернопільської міськради, де розташоване відділення ведення державного реєстру виборців.

IMG_7739 (Copy)
IMG_7739 (Copy)

- Прийшла сюди зранку, бо сталося так, що у день голосування мене у Тернополі не буде, мушу їхати до сина в Бережани, то хотіла уточнити, як це все правильно оформити, щоб я могла проголосувати. А тут такі черги. Люди нервуються, шум… Хоча бачу, дівчата намагаються все пояснити, он роздають бланки для заяв, але людей багацько, не встигають всі швидко допомогти, - каже мешканка обласного центру, пенсіонерка Марія Харчишин.

IMG_7740 (Copy)
IMG_7740 (Copy)

- З початку роботи нашого відділу сюди звернулося вже понад 800 осіб за різними консультаціями, довідками, роз’ясненнями. Більшість пишуть заяви на тимчасову зміну місця голосування у день виборів. Зафіксували понад 200 фактів зміни місця проживання виборців. Є й такі, які просто не знайшли себе у списках виборців. Таких осіб понад 300, - розповів головний спеціаліст відділу ведення державного реєстру виборців виконавчого комітету Тернопільської міської ради Руслан Оленин.

IMG_7741 (Copy)
IMG_7741 (Copy)

За його словами, зараз у відділі працює 4 спеціалісти, які обслуговують громадян. Працюють тут з 8 до 18 години, але потік людей – постійний. В середньому, у черзі стоїть кілька десятків тернополян, щоб з’ясувати ті питання, які їх цікавлять.

IMG_7745 (Copy)
IMG_7745 (Copy)

Саме ж відділення держреєстру виборців розташоване у будівлі міськради, проте ні вказівників, ні відповідної вивіски про це нема.

IMG_7749 (Copy)
IMG_7749 (Copy)

Але, не зважаючи на таку обставину, люди все ж таки знаходять це відділення у Тернополі, аби вчасно позбутися своїх передвиборчих клопотів.

[gallery order=«DESC» columns=«1» size=«full» ids=«212793,212794»]

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео