Віра Олександрович

Те, що було нічиїм, на Тернопільщині раптом стало корисним

Гривні

На Тернопільщині вже сплатили майже 54 млн грн податкового боргу. Причому від реалізації безхазяйного майна до зведеного бюджету надійшло понад 291 тис. грн.

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

 - Упродовж січня-лютого 2019 року 317 юридичних осіб, які допустили податковий борг на початок року, скоротили його на 59,3 млн грн, - кажуть у Головному управлінні ДФС в області. - До того ж, повністю сплатили заборгованість 228 суб’єктів господарювання на суму 53,8 млн грн.

Внаслідок погашення податкового боргу зведений бюджет поповнився на 7,4 млн грн, що на 2,1 млн грн більше, ніж у відповідному періоді торік. Причому до держбюджету боржники спрямували 6,6 млн грн, а це – аж на 3,6 млн грн більше.

- Із початку року фахівці фіскальної служби передали до суду 15 звернень щодо надання дозволу на погашення податкового боргу за рахунок стягнення готівкових (безготівкових) коштів на суму податкового боргу 10,3 млн грн, - додають у податковій. - Уже задоволили 5 звернень на суму 1,2 млн грн. Задля стягнення активів фізичних осіб через органи державної виконавчої служби до суду також передали 3 позови. Заявлена у них сума податкового боргу склала 1,8 млн грн.

Від реалізації безхазяйного майна до зведеного бюджету надійшло 291,5 тис. грн, що на 46,3 тис. грн більше, ніж у відповідному періоді торік. Причому держбюджет отримав 53,8 тис. грн, що майже вдвічі вище показника січня-лютого 2018-го. Натомість місцеві скарбниці збагатилися на 237,7 тис. грн, а це - на 16,4 тис. грн більше, ніж торік.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео