‎«Андрузькі молодиці» з Кременеччини викликали фурор на батьківщині Президента (фото)

єврофольк3

Вразив журі й отримав перемогу у II Національному Чемпіонаті з Фольклору «Eurofolk-Вінниця 2019» етногурт з Кременеччини «Андрузькі молодиці». Про це розповіла керівник колективу Ірина Данильченко.

- II Національний Чемпіонат з Фольклору «Eurofolk-Вінниця 2019». Мої дівчата найкращі! Перше місце. Гідно представили Тернопільську область і Кременецький район, – пише Ірина Данильченко.

єврофольк2
єврофольк2

Колектив «Андрузькі молодиці» також щиро дякує за підтримку і фінансування голові Білокриницької сільської ради Оксані Шевчук, головному бухгалтеру Вікторії Радчук та депутатам сільської ради, які закохані в українську пісню і завдяки підтримці котрих стала можливою участь в престижному конкурсі.

єврофольк1
єврофольк1

«Eurofolk-Вінниця» проводиться у рамках Музичних свят «Євро фолк» – Світ це телебачення. Музичні свята проводяться в різних містах і країнах Європи впродовж року під егідою Європейської Асоціації Фольклорних Фестивалів – ЕАFF (офіційний партнер UNESCO) . Музичні свята «Євро фолк» складаються з сорока п'яти музичних фестивалів.

еврофольк
еврофольк

Основна мета Європейської Асоціації фольклорних фестивалів EAFF – популяризація традиційних народних мистецтв, підтримка розмаїття основних традиційних цінностей та ідентичності різних національностей. Забезпечення творчим колективам можливість виступити, зібрати їх у конкурсну програму, яка визначить найкращі з них і популяризувати призерів шляхом показу їх виступів у телеефірі Європи. Організаторами Національного чемпіонату народних мистецтв «Євро фольк 2019» є EAFF, EFA та інші організації в рамках Музичних свят «Євро фольк» – Світ це телебачення.

Фото Ірини Данильченко

Вибір читачів за тиждень

Відео