Руслан Максимів: «Вагомою перевагою децентралізації для ОТГ стало отримання земель»

Максимів обкладинка (Copy)

Днями голова Зборівської ОТГ виступив в Українському кризовому медіа-центрі. На яких тезах зупинився і що відзначив у здобутках громади далі у матеріалі.

Вагомим здобутком децентралізації зборівчани вважають отримання земель, адже громада має розвинуту сільськогосподарську структуру.

– Ми побачили, що багато земельних ділянок використовуються незаконно, а десь взагалі не обробляються. А це великі гроші, які можна додатково залучити до міського бюджету. Також у нас є 13 господарських дворів, які можуть зацікавити інвестора для розвитку тваринництва, наприклад. Ряд земельних ділянок ми готуємо на аукціон, аби на конкурентних засадах їх міг взяти в оренду фермер, аграрій, який хоче обробляти землю і готовий офіційно сплачувати податки у бюджет. Декілька ділянок уже подивилися інвестори з Німеччини, у громаді зараз чекають їхнього рішення, – ділиться Руслан Максимів.

Максимів фото (Copy)
Максимів фото (Copy)

Проблемою, як і у багатьох інших громадах, у Зборові є ремонт доріг. Відстань від центру громади до найвіддаленішого населеного пункту – 25 кілометрів. Вулиці, які раніше належали сільським радам, передали на баланс громаді. Все ще під наглядом залишаються міські дороги у Зборові.

– За державні кошти ми придбали автогрейдер, тому що у нашому районі немає техніки, якою би можна було профілювати дороги. Було багато обговорень і багато критики, адже місту Зборів не потрібен грейдер, але він стане в нагоді селам, які ми приєднали до себе, – коментує голова ОТГ.

Більше інформації – у інтерв'ю Українського кризового медіа-центру.

Фото: ucmc.org.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео