Орест Сарматський

Ціни на молоко-сировину стрімко знижуються (Агроновини)

2801 (Copy)

З початку року закупівельна ціна на молоко-сировину знизилася на 70 коп/л і коштує зараз 9,5 грн/л.

Про це повідомили в Асоціації виробників молока.

– Не зважаючи на цілком обґрунтоване очікування стабілізації вітчизняного ринку на фоні впевненого зростання цін на молочну сировину у світі, на вітчизняному ринку переробні підприємства стрімко знижують закупівельні ціни на молоко-сировину, – йдеться у повідомленні.

За словами представників переробних підприємств, основною причиною зниження ціни є заборона постачати свою продукцію до країн СНД – Россільгоспнагляд оголосив про посилення контролю за ввезенням сирного продукту з країн СНД, в тому числі Білорусі, куди українські переробники збувають свій продукт.

– У 2013 р. 70% експорту молочної продукції йшло на ринок Росії. Сьогоднішня ситуація змушує констатувати, що за 6 років агресії Росії проти України переробна галузь так і не спромоглася достатньою мірою переорієнтуватися на нові продукти та нові експортні ринки — вітчизняний ринок молочної продукції, а разом з ним і молока-сировини, залишається залежним від РФ. Це ставить під загрозу всю галузь молочного скотарства, – вважає віце-президент АВМ Ганна Лавренюк.

Вона додала, що після підсилення контролю Россільгоспнаглядом, переробники намагаються «перекрити» свої збитки за рахунок зниження цін на молоко-сировину.

Понад 200 тис. грн виманили у фермера інтернет-продавці

2802 (Copy)
2802 (Copy)

Вже другий аграрій Херсонсонської області постраждав від інтернет-продавців з Києва. Фермер з Чаплинського району перерахував за постачання мінеральних добрив понад 200 тис. грн., повідомляє  «ХерсонDaily».

Вже два аграрія області втратили кошти, потрапивши на інтернет-злодіїв з Києва. Інтернет-аферисти діяли за однаковою схемою. Фермери знаходили оголошення про продаж мінеральних добрив за гарною ціною. Вони перераховували кошти та чекали поставок добрив.

Але добрив фермери так і не дочекались, а телефони, вказані в оголошенні, перестали відповідати. В першому випадку фермер втратив 388 тис. грн.

Справою про видурювання коштів займаються правоохоронці.

Нагадаємо, керівник одного з сільськогосподарських підприємств Ліневицького району Тернопільської області заплатив за міндобрива 250 тис. грн, але товару так і не отримав.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео