У Тернополі неповнолітні за винагороду роздавали газети з «чорною агітацією»

27 березня неповнолітні хлопці за певну винагороду роздавали тернополянам газету з матеріалом, який прийнято називати «чорнухою», на кандидата в Президенти Анатолія Гриценка. Тернопільські правоохоронці почали розслідування.

Небайдужі тернополяни повідомили працівників штабу кандидата в Президенти про так званих «агітаторів», які роздавали газети на вулиці поблизу Центрального універмагу. До слова, як з’ясувалося згодом, випадки «чорної агітації» зафіксували ще біля центрального ринку, на  вул. Острозького, а також неподалік 6-го магазину.

– Ми підійшли до «агітаторів», взяли один екземпляр газети та запитали хлопців що вони роздають, – розповів очевидець подій, заступник керівника обласного виборчого штабу Андрій Газилишин. – Вони мали з собою більше тисячі газет, але про що ця газета хлопці не знали. Юнаки намагалися втекти, але до приїзду правоохоронців ми не дали змоги їм це зробити. Варто сказати, що саме таку агітацію проводили не лише в Тернополі, сьогодні ми отримали інформацію, що у Бучацькому районі також займалися розповсюдженням певні агітбригади.

Команда Анатолія Гриценка помилково назвав винуватцем команду Наливайченка, оскільки на останній шпальті газети вказано саме його прізвище, як замовника, проте згодом інформацію спростували.

IMG_6937
IMG_6937

– Ми не займаємося такими дурницями. Наш лідер і кандидат в Президенти взагалі не та людина, яка може допускатися до такого рівня, – зазначив Петро Мандзій, довірена особа кандидата в Президенти України Валентина Наливайченка. – До цього рівня допускаються політтехнологи і команди, яким десь не вистачає декілька процентів до перемоги в другому турі.  

Детальніше на прес-конференції про події та хід розслідування розповів  начальник відділу комунікації ГУНП в Тернопільській області Сергій Крета.

– За вчорашній день було три звернення про те, що невідомі хлопці розповсюджують газети. Після допиту ми з’ясували, що це є 17-ти річні студенти двох тернопільських училищ, які робили це за винагороду в розмірі 150 грн, – інформує Сергій Крета. – На них складено адміністративні протоколи за статтею 173, згідно з якою понесуть відповідальність у вигляді штрафу від 10 до 15 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи строком на один місяць.

Також начальник відділу комунікації ГУНП повідомив, що їм вдалося з’ясувати, звідки хлопці взяли ці газети. Якщо підтвердиться інформація – справа матиме своє продовження і вони дізнаються, де друкувалася газета.

До слова, вся газета «Чесно про чесного» – суцільний наклеп та брехня, яку поширюють нечисті на руку конкуренти про Анатолія Гриценка, відколи той заявив про намір балотуватись в Президенти.

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео