Орест Сарматський

Виявляється, Тернопільщина – рай для органічного землеробства (карта)

kabachky-kurkul-35073 (Copy)

В Україні оприлюднили карту придатності ґрунтів для органічного землеробства.

Інститут землеробства НААН розробив карту придатності ґрунтів для органічного землеробства. Про це повідомила прес-служба НААН.

Як йдеться у повідомленні, такі дослідження щодо визначення земель, придатних для органічного землеробства проведено в рамках спеціальної підпрограми наукових досліджень «Агроекологічні основи відтворення родючості ґрунту за органічного землеробства в агроландшафтах України».

Якщо глянути на мапу, то можна зрозуміти, що в Тернопільській області десь майже 70 відсотків земель придатних для органічного землеробства. Так чому ж такою, здавалося б, актуальною та перспективною справою в Україні і на Тернопіллі, в тому числі,  займаються одиниці?

organika-zemli-kurkul (Copy)
organika-zemli-kurkul (Copy)

Передусім, як вже повідомляв «Терен», в Україні під органічним виробництвом знаходиться лише 360 тис. га землі, що становить тільки 1% від усієї площі. Через великі ризики (погані погодні умови, різноманітні хвороби та шкідників) органічне рослинництво є доволі затратною галуззю, а відповідно і ціни на такі продукти – високі, тож далеко не кожен українець може собі дозволити купувати продукти вирощені на органіці, тому не кожен  сільський господар береться за таку справу.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео