За декілька днів до виборів: порушення, агітація та поліція на всіх дільницях Тернопільщини

1

За два дні до голосування за Президента України спостерігачі та поліція, які контролюють виборчий хід впродовж останніх трьох місяців, оприлюднили звіт за березень.

Відтак, представники ОПОРИ, що фіксували кожну появу кандидатів на пост Президента у області, виявили, що за березень на Тернопільщину навідалося менше осіб, ніж минулого місяця. Серед них Олег Ляшко, Руслан Кошулинський, Валентин Наливайченко, Юрій Дерев'янко, Анатолій Гриценко, Олександр Шевченко та Петро Порошенко.

- Окрім того, за останній місяць виросла кількість наметів та розповсюдження агітаційної продукції на вулицях населених пунктів Тернопільщини, - каже координаторка спостереження Громадянської мережі ОПОРА Ольга Галушка. – варто зауважити, що протягом березня політичною рекламою на зовнішніх носіях користувалися 14 кандидатів, серед яких Петро Порошенко, Анатолій Гриценко, Юлія Тимошенко, Ольга Богомолець, Валентин Наливайченко.

2
2

Фіксували протягом останнього місяця порушення у проведенні агітації, наприклад розміщення виборчої реклами без зазначення вихідних даних. Також, транслювали на головному екранні агітаційний відеоролик перед початком Ради регіонального розвитку Тернопільщини, 19 березня, що трактується як порушення за ч.15 ст. 64 Закону України «Про вибори Президента України». За цей час невідомі декілька разів псували бігборди кандидатів у Президенти та нещодавно у центрі Тернополя зафіксували випадок «чорного піару» щодо одного із кандидатів.

Оскільки, до виборів залишилося зовсім мало часу, поліція та спостерігачі активно готуються до захисту п’яти виборчих округів, які знаходяться на території Тернопільщини.  Варто зазначити, що наша область вже отримала 819 087 штук виборчих бюлетенів, які протягом 29 березня мають направити у всі виборчі дільниці.

- Окрім того, сьогодні поліція завершить заступання на дільничні виборчі комісії. Ще вчора 600 наших працівників уже заступили на пост, а загалом залучимо до охорони громадського порядку 1800 поліцейських. На кожному ОВК буде 10 працівників поліції, підрозділ Національної Гвардії, спецпідрозділ поліції, вибухотехнічна група, слідчо-оперативні групи. Ми сподіваємося, що цих сил та засобів буде достатньо, щоб реагувати на повідомлення від громадян, - наголошує начальник Головного управління Національної поліції в тернопільській області Олександр Богомол.

До завершення дня 29 березня на усі дільниці для чергування мають заступити поліцейські для слідкування за порядком під час голосування.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео