На Тернопільщині через конфліктну ситуацію травмували члена ДВК

У день голосування, 31 березня, та під час підрахування голосів на Тернопільщині правоохоронці отримали 53 звернення про можливі порушення виборчого законодавства.

Як зазначив начальник Головного управління Національної поліції в Тернопільській області, в основному ці звернення пов’язані не з кримінальними подіями. В Тернополі зафіксували найбільше порушень – 28.

 Кримінальна ситуація була в Гусятинському районі. Під час підрахунку голосів декілька місцевих жителів вибили двері, бо хотіли потрапити  на дільничну виборчу комісію.

– Ці люди були затримані працівниками поліції. Складені відповідні адміністративні протоколи про вчинення дрібного хуліганства. Зірвана робота виборчої комісії не була, – зазначає Олександр Богомол.

Також правоохоронці порушили кримінальну провадження через травмування члену ДВК.

– У Зборові був випадок травмування члена ДВК. Відбулася конфліктна ситуація через вирішення, хто повинен першим здати бюлетень, – повідомив Олександр Богомол. – Ми будемо розбиратися, хто кому наніс травму.

До слова, майже у всіх містах області завершили підрахунок голосів. Лише в Теребовлі є значні проблеми. У місті практично 120 дільниць ще не здали документації, фахівці кажуть, що підрахунок триватиме ще до вечора. Працівники поліції працюють зараз там в посиленому режимі.

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео