Оксана Бучко

Тернополянам на замітку: топ-5 дитячих книг українською

58e135b753035-13015296-1088501914558308-4069269586945350281-n_1200

Тернополяни можуть іти на пошуки книг у подарунок дітям. Українські видавництва пропонують ринку чимало новинок. Ознайомитися з ним можна сьогодні – у Міжнародний день дитячої книги.

«Український контент» спільно з українськими видавництвами пропонує топ-5 книг українською мовою, які варто подарувати дітям для мотивації добрих справ.

1. «Око вовка»

5
5

Надзвичайна історія про полярного вовка із паризького зоопарку, який вже понад десять років дивиться на світ лише одним оком. Якось до його клітки приходить хлопчик-сирота. І навіть в одному вовчому оці він читає біль і страждання. Хлопчикові не байдужа доля полярного вовка, тож він теж заплющує одне око і починає розповідати історії: сумні, веселі, захопливі… такі, що відкривають полярному вовкові нові грані світу і ставлять перед ним питання, над якими він раніше не замислювався.

Автор: Даніель Пеннак

Для кого: молодша та середня школа

2. «Крамниця ЩАСТЯ»

4
4

Ця безмежно добра повість має диплом «Коронації слова» і вже здобула перемогу в конкурсі «Корнійчуковська премія».

Повсякденне життя невеличкого провінційного міста сколихнули надзвичайні й таємничі події. Одного дня тут з’являється дивний дідусь – чи то лікар, чи то фокусник – і відкриває «Крамницю щастя».

Автор: Анастасія Шевердіна

Для кого: молодша та середня школа

3. «Самійло»

3
3

Фантастика з елементами стародавньої української міфології. Звичайний сільський підліток Самійло вирушає у небезпечну мандрівку через таврійський степ до Криму, прагнучи звільнити свою сестричку, поневолену загарбниками. Книга розповідає про славетне козацтво, козаків-характерників, про честь, звитягу, готовність до самопожертви заради святої мети…

Книгу відзначили у межах конкурсу «Коронація слова».

Автор: Ярослав Яріш

Для кого: для бешкетників і бешкетниць, віком від 6 до 13 років

4. «Тобі Лолнесс. Том 1»

2
2

Легендарна книга, що підкорила книжковий світ багатьох країн і завоювала десятки престижних літературних нагород – тепер українською мовою!

Це гостросюжетне «екологічне фентезі» знайомить нас з головним героєм ― крихітним хлопчиком Тобі, який разом з родиною мешкає у казковому світі на величезному дереві. І все було б добре, якби його батько, великий учений, не зробив неймовірне відкриття, яке перетворило деревний сік на джерело енергії для механізмів. Винахідник не захотів відкривати свій геніальний секрет, бо зрозумів, що це згубить Дерево, а в результаті і його народ. Через це сім’я Лолнесс опинилася за ґратами. Втекти вдалося тільки Тобі, який почав боротьбу з цілою зграєю злодіїв, щоб урятувати від загибелі не тільки батьків, а й власний світ. Та зробити це дуже не просто, коли твій зріст лише півтора міліметри, а життя висить на волосині.

Автор: Тімоте де Фомбель

Для кого: молодша та середня школа

5. «Будинок двірників»

1
1

Унікальна історія про унікальних героїв! В одному місті, можливо, саме у вашому, є незвичайний будинок, у якому оселилися шість дуже важливих персон, що працюють… двірниками. У кожного власна ділянка, власні інтереси, захоплення й мрії, та всі вони абсолютно щасливі, бо наводити порядок для них не просто професія, а покликання і справа всього життя. До того ж, кожен із них здатен на справжній вчинок: врятувати незнайомця, полетіти в космос і навіть зробити щасливішим ціле місто. Тому там, де вони з’являються, світ стає світлішим, добрішим і по-справжньому чистішим…

Ця книга отримала перемогу у конкурсі «Корнійчуковська премія»

Автор: Нікітінський Ю.

Для кого: молодша та середня школа

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео