У Більче-Золотецькому місцеві школярі й працівники громади створювали нові ліси (фото)

2

Акція Держлісагентства «Майбутнє лісу в твоїх руках» завітала в Більче-Золотецьке лісництво державного підприємства «Чортківське лісове господарство».

Тут, за активної участі школярів Більче-Золотецької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів та працівників сільської об’єднаної територіальної громади, створили 2 гектари нових лісів.Ліси створювали на переданій малопродуктивній землі дворічними сіянцями сосни австрійської.

–    Під час акції пояснюємо учасникам важливість всіх лісогосподарських заходів. Корисність лісу для людини не лише з екологічної, естетичної, а й виробничої точки зору. Як кажуть у народі, людина починає своє життя з дерева і ним же завершує своє буття на землі, – розповів директор ДП «Чортківський лісгосп» Василь Фреяк.

1
1

З точки зору корисливості проведення акції можна стверджувати одне, якого б віку не були її учасники, вони однаково реагують на виконання спільного завдання – посадки сіянця чи саджанця, потребуючи ствердливого «відмінно» з боку лісівників щодо правильної техніки висадження тієї чи іншої лісової культури. Під час акції трапляється багато учасників, які в своєму житті не садили дерев узагалі і незважаючи на свій вік так само, як малеча, реагують на своє перше в житті посаджене дерево. Тож ця акція потрібна не лише лісівникам, а й в першу чергу її учасникам, бо в спільній благородній справі народжується неповторна атмосфера спільного здійснення добра не для себе, не для лісівників, а для майбутнього нашого спільного дому, додає Тернопільське обласне управління лісового та мисливського господарства.

Фото Тернопільського обласного управління лісового та мисливського господарства

Вибір читачів за тиждень

Відео