Наталія Горайська: «В нас завжди є запитання до влади, але зараз ми повинні обрати Україну»

Сьогодні, 5 квітня, в стінах Тернопільської обласної державної адміністрації відбувся брифінг ГО «Єдина родина Тернопільщини». Голова організації Наталія Горайська розповіла, чим живе спільнота та закликала тернополян у перевиборчій гонці обрати Україну.

Наталія Горайська - дружина полеглого за незалежність та свободу України Юрія Горайського. Наразі вона є керівником організації родин загиблих Тернопільської області. Раніше цю посаду очолювала мати загиблого Андрія Питака Мирослава. Організація існує з 2016 року та налічує 61 людину. Сім’ї загиблих об’єдналися, аби допомагати один одному в спільних бідах. Члени родин загиблих звернулися до влади про надання приміщення і тепер можуть взяти ключі та зайти у власний кабінет. Тут вони працюють, спілкуються, можуть разом попити чаю. Кожен має доступ до влади, до голови обласної адміністрації Степана Степановича і до всіх інших відомств, якщо в когось виникають проблеми.

- На сьогодні так все відбувається, що велика кількість населення не знає, що в країні війна і багато наших хлопців-воїнів, чиїхось дітей, чоловіків, ніколи більше не буде з нами. Вони добровільно віддали своє життя за цю землю. Ми хочемо сказати від лиця родин Тернопільщини: нам дуже прикро, що відбувається в Україні. Є запитання до влади завжди, але сьогодні ми маємо обирати наш напрямок, єдину мову, маємо обирати вступ до Євросоюзу, НАТО. Тому, ми звертаємося до всіх, аби не зі злості, не всупереч всьому на виборах підтримати Україну та діючого президента, - розповідає п. Наталія. - Багато людей на нашій території збираються не йти на вибори, але це слабка позиція. Не можна бути осторонь того, що буде відбуватися з нами далі. Треба визначатися. І скидати все на молодь не варто, вони можуть обрати, не вияснивши всіх обставин. Потрібно цікавитися, хто поряд з тими кандидатами, хто в команді, який напрямок вони підтримують, як вони бачать майбутню Україну. Я б просила не бути байдужими і взяти участь в виборах та підтримати діючого президента. Наша організація завжди була аполітична і ніколи не брала участь в підтримці політичних сил, але сьогодні ми мусимо висловити свою думку.

Жінка ділиться, що її дуже занепокоїло те, як голосували люди у її рідному Збаражі, підтримавши кандидатів від колишніх «регіонів».

- Чому? Невже мало тих, хто загинув в Небесній сотні, на фронті? Чому ці люди, живучи тут, підтримали такі кандидатури? Задумайтесь, що нам важливіше. Якщо малі зарплати, то не потрібна свобода, проєвропейська країна, українська мова та церква? Багато людей трудились для того, аби наша церква була єдиною. Це, навіть, важливіше, ніж те, що відбувається. Ми турбуємось про те, щоб наші діти росли в патріотизмі до свого краю і будемо розширювати наші проекти, щоб спрямовувати дітей і людей, аби вони були справжніми українцями.

До Пасхи організація планує висадити дерева в Тернопільській області в пам’ять про загиблих бійців, щоб майбутні покоління знали про цих відважних чоловіків.

Зустрічі представників родин відбуваються регулярно. На часі стоїть питання офіційного визнання державою і Президентом дати вшанування полеглих за Україну воїнів. Три роки українці вшановують усіх загиблих 29 серпня. Депутати підготували указ, який Президент готовий підписати.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео