Орест Сарматський

На ринку з’явився автономний комбайн для збирання яблук (Агроновини)

0901 (Copy)

Компанія Abundant Robotics створила робота для збирання яблук. Наразі машина використовується новозеландською компанією T&G Global.

Про це повідомляє  сайт «Куркуль».

– Розробка такого автоматизованого комбайна потребувала вирішення низки складних технічних проблем – візуального визначення стиглих плодів, їх транспортування, безпечної навігації по саду, – йдеться в повідомленні.

Після ряду тестувань у садах компанія Abundant Robotics створила комерційну модель робота для збирання яблук. Угода з T&G Global стала першим великим комерційним контрактом для компанії.

Дослідження: м’ясо у вакуумній упаковці можна зберігати довше, ніж вважалось раніше

 

0902 (Copy)
0902 (Copy)

У Британії охолоджене м’ясо у вакуумній упаковці чи в пакуванні з модифікованим атмосферним середовищем можна зберігати не більше 10 днів. В Україні курку в такій упаковці зберігають 8-10 днів, свинину – 10-14 днів. Та представники Британської асоціації м’ясопереробників (BMPA) і Асоціації тваринництва Австралії (MLA) нещодавно опублікували результати нового дослідження щодо безпеки харчових продуктів, що зберігаються в такому пакуванні. Виявилось, що реальний термін зберігання м’яса у вакуумній упаковці чи в пакуванні з модифікованим атмосферним середовищем може бути вдвічі довшим.

Цікаво, що необхідність утилізувати м’ясо після 10 днів зберігання не була підтверджена дослідженнями.

– В науковій літературі не вдалося знайти жодних випадків дослідження ботулізму, пов’язаного зі свіжим охолодженим м’ясом у вакуумній упаковці чи в пакуванні з модифікованим атмосферним середовищем, – розповідають у BMPA.

На даний момент, згідно з даними, зібраними BMPA, промисловість застосовує максимальний термін придатності охолодженої роздрібної упаковки при температурі від 3 ° C до 8 ° C до 23 днів для яловичини, 27 днів для баранини та 18 днів для свинини. Нове дослідження показало, що яловичина була придатна до 50-го дня, баранина – до 35-го дня, а свинина – до 25 дня.

Представники Британської асоціації м’ясопереробників сподіваються, що найближчим часом компетентні органи переглянуть рекомендації щодо зберігання м’яса. Подовження термінів зберігання дозволить виробникам скоротити витрати, а також зменшити кількість харчових відходів та шкоду для навколишнього середовища.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео