Орест Сарматський

Український березовий сік поїде до Ізраїлю (Агро-новини)

1001 (Copy)

Господарства, що підпорядковуються Волинському обласному управлінню лісового та мисливського господарства (ВОУЛМГ) розпочали збір березового соку на початку березня.

Як говориться у повідомленні ВОУЛМГ, у планах державних лісогосподарських підприємств – зібрати 550 тонн. Вже є більше 300. Частина соку реалізовується сирцем, частина йде на переробку.

– В асортименті – сік березовий з цукром, сік березовий з лимоном, сік березовий «Бадьорість», березово-яблучний, березовий на м’яті, березово-журавлиний, березово-чорничний, сік березовий із шипшиною та ін. Волинські лісівники не використовують хімії чи барвників при приготуванні соку, – говориться у повідомленні.

 – Сік органік здобув популярність навіть серед населення Америки та Ізраїлю, де нині побутує культ здорового харчування, – додали в ВОУЛМГ, зазначивши, що американська компанія вже не перший рік є партнером консервного цеху ДП «Цуманське ЛГ».  

Начальник консервного цеху Зінаїда Рябчун зазначає, що цього сезону у цеху буде виготовлено 15 видів березового соку. А вже третій рік поспіль тут виготовляють органічну продукцію.

– Це – сік без додавання лимонної кислоти, без цукру. Такий, як його привезли з лісу. Щодо його виготовлення – особливо  жорсткі умови не лише при зборі, а й при виробництві. Навіть усі миючі, дезинфікуючі засоби мають бути органічні. Сік, звісно, дуже корисний тим. Це – «комора» поживних речовин, мікроелементів, вітамінів, – розповідає Зіна Богданівна.

Сінгапурський імпортер шукає українських експортерів яблук

1002 (Copy)
1002 (Copy)

Сінгапурський імпортер шукає українських експортерів яблук

Провідний сінгапурський імпортер фруктів зацікавлений у співпраці з українськими виробниками свіжих яблук. Інформація з’явилась на офіційній сторінці Посольства України в Сінгапурі, Брунею та Нової Зеландії.

Нагадаємо, в Україні назріває криза на ринку яблук.

Зацікавлених виробників просять надсилати презентаційні матеріали компанії англійською мовою до Посольства на ел.адресу: emb_sg@mfa.gov.ua

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео