Віра Олександрович

На Тернопільщину ввезли сотні автомобілів, тому й зібрали купу грошей

Авто

На Тернопільщині суттєво зросла сплата митних платежів. Причина збільшення надходжень до бюджету - активізація ввезення транспортних засобів.

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

- Тернопільська митниця все краще і краще наповнює державну казну. Так, лише за перший квартал 2019-го року у скарбниці України із нашого краю отримали понад 680 млн грн, - каже начальник Тернопільської митниці ДФС Оксана Антонович. - Порівняно із відповідним періодом торік надходження зросли на 348,9 млн грн.

Серед платежів, сплата яких суттєво зросла, - податок на додану вартість (ПДВ), акцизний податок, мито і плата за здійснення митних формальностей.

- Зокрема, цьогоріч спрямували 386,5 млн грн ПДВ, що на 99,5 млн грн більше, ніж торік, або «плюс» 35%, - уточнює начальниця. - Приріст мита склав 47,4 млн грн: 81,8 млн грн у І кварталі 2019 року проти минулорічних 34,4 млн грн. Сума надходжень акцизного податку становить 179,2 млн грн, що на 170,5 млн грн, або у 21 раз більше, ніж торік.

Перерахували до бюджету також 32,8 млн грн плати за здійснення митних формальностей та інших надходжень, що на 31,5 млн грн, або у 25 разів більше, ніж за січень-березень 2018 р.

- Основним фактором, який сприяв збільшенню надходжень до бюджету, є активізація ввезення транспортних засобів, у тому числі й легкових автомобілів громадянами, - визнає Оксана Антонович.

До речі, при ввезенні саме цих транспортних засобів у І-му кварталі 2019 року сплатили 417,2 млн грн, тобто 61,3% всієї суми сплачених платежів.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео