Вирок у конфлікті, після якого загинув чоловік, тернопільський апеляційний суд залишив без змін

суд

Тернопільський апеляційний суд залишив заяву про скасування вироку щодо позбавлення волі обвинуваченого у необережному тілесному ушкоджені, без змін.

Ще у грудні 2018 року Чортківський суд визнав обвинуваченого винним та обрав міру покарання – позбавлення волі на 3 роки і звільнення від покарання у зв’язку із закінченням строків давності.

Хоча, перший вирок обвинувачений отримав ще у 2014 році, опісля сутички, яка привела до смерті потерпілого. Як встановили під час розслідування, у грудні 2013 року між чоловіками спалахнув конфлікт, що спровокував бійку в ході якої обвинувачений штовхнув постраждалого і той впав спиною на сходовий марш, внаслідок чого отримав травму голови та незабаром помер.

У серпні 2014 року, обвинуваченого засудили до 2 років позбавлення волі, але після смерті сина (постраждалого) батько подав заяву про перегляд справи. 2018 році Чортківський суд, після перегляду нових обставин справи, засудив обвинуваченого до 3-х років позбавлення волі та звільнення від покарання через закінчення строків давності.

Проте, захисник обвинуваченого подав апеляційну скаргу із проханням виправдати та скасувати рішення Чортківського районного суду. Та опісля проведення засідання та розгляду справи, суд вирішив не скасовувати дане рішення, оскільки воно є законним і підстав для його скасування немає, повідомляє Тернопільський апеляційний суд.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео