Віра Олександрович

Оформити документи просто з дому тепер можуть жителі Тернопільщини

elektrn_service

Новим сервісом, не виходячи з дому, можуть користуватися жителі Тернопільщини у власному «Електронному кабінеті». Причому оформляти необхідні документи онлайн можна не лише на себе, а й на своїх дітей.

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної фіскальної служби (ДФС) у Тернопільській області. І ці зміни ввели із метою забезпечення зручності платників податків.

Отже, із 1 березня 2019 року ДФС запровадила у тестовому режимі новий електронний сервіс. Тож фізична особа, не звертаючись до фіскальних органів, через меню «Введення звітності» приватної частини «Електронного кабінету» тепер може створити й направити до ДФС:

- облікову картку фізичної особи-платника податків, яка є заявою для реєстрації у Державному реєстрі фізичних осіб-платників податків;

- заяву про внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб-платників податків;

- надати копії документів, необхідні для реєстрації/внесення змін до Державного реєстру;

- повідомлення про склад і мету збору персональних даних у Державному реєстрі фізичних осіб-платників податків, права й обов’язки фізичної особи-платника податків;

- обрати контролюючий орган, до якого особа може звернутись для отримання документа, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі фізичних осіб-платників податків.

Що цікаво, підтвердженням подання заяви до ДФС є отримання першої квитанції в електронному вигляді, в якій зафіксовані дата і час подання заяви.

- Інформацію про результат розгляду заяви можна переглянути у вкладці «Вхідні/вихідні документи»: повідомлення про результати обробки Облікової картки фізичної особи-платника податків - форма №1ДР (F1414601), повідомлення про результати обробки Заяви про внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб-платників податків - форма №5ДР (F1414701), - уточнюють у податковій.

Зауважимо, подання Облікової картки/Заяви для внесення змін на своїх дітей - малолітніх осіб (до 14 років) в електронному вигляді можливе на підставі Свідоцтва про народження дитини для малолітніх осіб (до 14 років) і документа, що посвідчує особу одного із батьків (усиновителя, опікуна, піклувальника).

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео