Орест Сарматський

Селера – унікальний суперфуд для схуднення, чоловічої сили та прибуткового експорту (Агроновини)

1801 (Copy)

Українським фермерам рекомендують звернути увагу на продукт, який цілком може стати непоганим експортним товаром. Це смачний продукт, що містить неймовірно малу кількість калорій, і при цьому має унікальні лікувальні та профілактичні властивості.

Цей овоч, на жаль, є не дуже популярним в Україні, хоча умови для його вирощування у нас є просто ідеальними. Йдеться, звичайно, про селеру – продукт, що може використовуватися повністю: від коріння до кінчиків листя, пише «Agrigator».

Світовим лідером за обсягами імпорту селери є Канада, яка щорічно ввозить до 90 тис. тон селери. Інші лідери: Великобританія, США, Росія, Франція та Нідерланди. Отже, поряд з Україною я ціла низках країн, що імпортують значні обсяги селери.

З давніх-давен селеру використовували для підвищення потенції у чоловіків, завдяки його властивості підвищувати рівень чоловічого гормону андростерону. До речі, вважається, що цей гормон, виділяючись з потом, є потужним феромоном, що притягує жінок. Але це питання є надзвичайно спірним – сучасних жінок така форма феромонів цілком може й відштовхнути.

Вживання селери також досить актуально для тих, хто займається спортом. А чоловіки в віці від 40-45 років просто зобов’язані використовувати селеру в їжу, бо вона є одним з найефективніших природних профілактичних заходів проти простатиту.

Селера також відома як потужний антиоксидант. З давніх часів відомо, що людина, яка вживає селеру регулярно, виглядає молодшою за свій біологічний вік, є активнішою і здоровішою. А от дієтичні властивості селери проявляються завдяки терпенам, що дозволяють швидше спалювати жирові відкладення організму та знищувати шкідливі мікроорганізми.

Жінкам рекомендується вживати верхню частину рослини – вона дозволяє частково знімати періодичний біль. Селера також надзвичайно багата на вітаміни, тому, якщо ви регулярно вживаєте її, а також інші овочі та фрукти в свіжому вигляді, не варто витрачати кошти на синтетичні вітаміни.

Дуже цікаво, що селера здатна підкреслити смак будь-якої страви, гармонічно поєднуючись практично з усіма продуктами – від м’яса та риби до інших овочів та фруктів. Звичайно, як і більшість овочів, її краще вживати в свіжому вигляді. Але є дуже багато рецептів приготування селери.

Експорт меду зріс майже на третину

1802 (Copy)
1802 (Copy)

За перші три місяці 2019 року Україна експортувала 12,8 тис. тонн меду. Це на 26% більше, ніж за аналогічний період 2018 року. Про це свідчать дані Державної служби статистики.

У вартісному еквіваленті експорт сягнув $23,7 млн проти $22,8 млн за січень-березень 2018 року – на 4% більше.

Основні країни – експортери українського меду в січні-березні 2019 року були такими, як і торік: Німеччина (29%), Бельгія (18,3%), Польща (12,5%).

Водночас відчутно зріс обсяг імпортного меду. За І квартал 2019 року Україна закупила за кордоном 21 тонну меду – стільки, як за весь 2018 рік. Хоча вартість імпорту цього року подешевшала на 35% – до $41 тис. проти $63 тис. за повний 2018 рік

Весь обсяг імпортного меду надійшов з Німеччини.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео