Тернополян закликають сказати «ні» штучним квітам

1

Чимало тернополян йдуть на кладовища, щоб навести лад на могилах близьких до Великодніх свят. Жителів закликають не шкодити екології та не нести туди штучні квіти.

Працівники ритуальної служби, які прибирають міські кладовища, розповідають, що пластикових відходів дуже багато. Бюро УГКЦ з питань екології закликає тернополян не шкодити навколишньому середовищу.

– Пластикові вінки і квіти не несуть жодної богословської символіки, це традиція, яка поширилася у радянські часи і в Європі подібного немає, розповів керівник Бюро УГКЦ з питань екології, доктор богословських наук Володимир Шеремета. – Ці вироби починають шкодити екології вже з етапу виготовлення сировини для них, адже для цього використовують нафтопродукти. Левова частка пластикових квітів не потрапляє на сміттєві полігони. Натомість їх палять, виділяються численні токсичні речовини, зокрема діоксини.  

Також фахівець рекомендує у святкові дні не залишати на могилах крашанки, паски чи іншу їжу. Це приваблюватиме безпритульних тварин, які можуть створити небезпеку для тих хто приходить на кладовище, пише «Тернопіль житлово-комунальний».

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео