Дарія Шевченко

Тернополянам радять топ-10 книг українських письменників, які варті уваги

книги

Тернополяни можуть присвятити свій вільний час прочитанню книг українських письменників, які не залишать вас байдужими.

  • Юрій Андрухович «Коханці Юстиції».

Це роман, який описує події Галичини протягом декількох століть. Читач побачить злочинців, котрі постали перед судом імперій. У книзі зображені не тільки жахливі й огидні злочини, а й слабкості та пристрасні захоплення злочинців. Покарання для них не завжди є об’єктивними, але часто жахливими. До слова, автор писав книгу 27 років.

  • Оксана Забужко «Польові дослідження українського сексу».

У книзі події розгортаються в Україні та Америці в кінці ХХ століття.  Роман розцінюють як сексуальну одіссею письменниці та художника.

  • Василь Шкляр «Залишенець. Чорний ворон».

У романі йдеться розповідь про українську повстанську боротьбу проти більшовиків у 20-х роках ХХ століття. У книзі також підкріплені історичні документи , навіть і з архівів КДБ . Головним героєм роману є отаман повстанців на прізвисько Чорний Ворон, яких проходить нелегкий шлях до перемоги над ворогом.

  •  Люко Дашвар «На запах м‘яса».

Цей твір письменниці називають доволі відчайдушним. У ньому розкривається людина, як хижак. У творі показується справжнє людське «м‘ясо», за яким вона полює. Це жага до багатства, влади, примарного благополуччя, бажання мати більше, ніж тобі потрібно. Сюжет нового роману «На запах м’яса», розгортається навколо дівчини, яка хотіла втекти від гонитви за химерним, покинути щоденний «тваринний» світ та знайти забуття. Чи вийшло в неї це - дізнаєтесь, прочитавши роман.

  • Сергій Жадан «Ворошиловград». Цей роман жорсткий та реалістичний.  

-Вони приходять і забирають у тебе все, що тобі належить. Вони позбавляють тебе твоєї свободи й твоєї території. Вони забирають у тебе твоє минуле і твою пам’ять. І все, що ти можеш їм протиставити – це свою любов і свою ненависть. Ну, і свої кримінальні навички,- пише про твір MagneticOne.org.             Це історія українського рейдерства.

  • Любко Дереш «Культ».

Цей молодий автор написав свій перший твір. За думкою багатьох, йому вдалося. Він підняв сучасну тему цінностей тінейджерів, їхні стосунки.

  • Ліна Костенко «Записки українського самашедшого».

Легендарна поетеса у своїй першій книзі написала про життя суспільства від часів Кучми до «помаранчевої революції». Роман викладено у доволі цікавій формі. Розповідь там ведеться від першої особи, 35-річного програміста.

  • Юрій Винничук «Танго смерті». 

У книзі розповідається історія чотирьох людей різної національності : українця, поляка, німця та єврея, яка поступово перетворюється на сімейну сагу. У творі переплітається чимало ліній: авантюрна, любовна, історична. Це і додає роману особливого шарму.

  • Тарас Прохасько «Непрості».

Історія роману відбувається у чарівних Карпатах, де присутні нотки магічності.

  • Андрій Курков «Пікнік на кризі».

У книзі йдеться розповідь про молодого журналіста, який живе у пост-радянському суспільстві. Твір показує пригоди головного героя через призму тогочасного життя.       Книги -один із найкращих способів відпочити від буденності. Тож запасайтесь такими цікавими романами і вперед до нових історій.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео