Про великих письменників з маленьких міст розкажуть у тернопільській галереї

59039658_1509958195806307_1739595611830747136_n

У суботу, 4 травня, в рамках «Мистецького фестивалю «Ї» у арт-галереї «Бункермуз» відбудеться розмова, зосереджена на темі літературної спадщини письменників, котрі є уродженцями малих міст Галичини: Шмуеля Йосефа Аґнона, Станіслава Вінценза, Бруно Шульца та Зиґмунта Гаупта. Проведуть бесіду Андрій Любка, Мар’яна Максим’як та Роман Малиновський.

Полінаціональні письменники – одна з найбільш суперечливих тем в період безумовного розподілу на «наших» та «чужих». Під час розмови ми спробуємо знайти точки перетину у цій площині – будемо говорити про міжкордонну літературу, як ознаку спільного.

Програмна директорка Літературного центру імені Аґнона Мар'яна Максим'як та письменник Андрій Любка зосередяться на постаті Шмуеля Йосефа Аґнона й темі Бучача, як літературного осередку серед малих міст України. Під час розмови буде запрезентовано книгу есе «Ключ в кишені», що стала підсумком літературної резиденції в Бучачі. Андрій Любка є одним із учасників цієї резиденції, його тексти увійшли до збірника поряд із текстами Софії Андрухович та Євгенії Сенік. Під час розмови буде добра нагода довідатись більше про проект резиденції, а також про інші ініціативи Літературного центру імені Аґнона в Бучачі.

Письменник та видавець Роман Малиновський запрезентує серію видань MONO, що є проектом видавництва Цивілізація. Перша частина проекту присвячена трьом польським письменникам, які народились і жили на території сучасної України – Станіславу Вінцензу, Бруно Шульцу та Зиґмунту Гаупту. MONO об’єднає в собі інтерв’ю з Юрієм Андруховичем, Тарасом Возняком, Вірою Меньок, Андрієм Павлишином, Тарасом Прохаськом та Андрієм Шкраб’юком, які перекладали твори цих письменників.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео