Орест Сарматський

Столовий буряк оновив ціновий рекорд (Агроновини)

0301 (Copy)

Найбільше серед овочів борщового набору врожаю 2018 р. за минулі вихідні зросла вартість білоголової капусти. За нею – морква. Трійку лідерів замикає столовий буряк, який оновив ціновий рекорд за роки Незалежної України.

Про це повідомляє «Інфо-Шувар».

Ціни на білоголову капусту на гуртових ринках зросли на 30% – до 25-30 грн/кг. Фактично, сьогодні капуста є найдорожчою позицією серед овочевих складових українського борщу.

Вартість моркви за вихідні збільшилася мінімум на 20% – до 12-18 грн/кг. Відносно дорого сьогодні пропонується навіть некондиційна морква, її продавці пропонують по 8-10 грн/кг.

Третім за темпами зростання став столовий буряк. Ціни на нього піднялися на 5%, і досягнули в понеділок 10-15 грн/кг.

Тим часом цибуля та картопля дещо подешевшали. Так, за минулі вихідні на гуртових ринках України ціни на цибулю знизилися на 5% до 22-27 грн/кг. Ціни на картоплю за той самий термін знизилися на 11% до 5,5-8,5 грн/кг.

Фермери можуть отримати від ПУМБ 5 млн грн під заставу урожаю

0302 (Copy)
0302 (Copy)

Перший Український Міжнародний Банк (ПУМБ) підвищив лояльність щодо фінансування агропідприємств малого бізнесу. Максимальну суму ліміту під заставу лише майбутнього урожаю збільшено з 2 до 5 млн грн. Під заставу техніки – до 10 млн грн. Про це повідомила прес-служба банку.

Відтепер агровиробники, які займаються вирощуванням біржових культур (пшениця, ячмінь, кукурудза, соняшник, соя, ріпак), зможуть скористатися фінансовою пропозицією на поповнення оборотних коштів від ПУМБ на поліпшених умовах надання застави.

Завдяки новим умовам агропідприємство зможе отримати фінансування в розмірі до 5 млн грн лише під заставу майбутнього врожаю (оформляється без нотаріального посвідчення). Або ж велику суму кредиту з меншим покриттям твердої заставою.

Наприклад, отримати кредит в сумі 10 млн грн в ПУМБ стане можливим під техніку заставною вартістю всього в 5 млн грн.

Нові умови покликані значно спростити процес кредитування і зменшити витрати на оформлення застави для клієнтів.

Нагадаємо, що ПУМБ вже кілька років поспіль входить в ТОП-3 кращих українських банків для агробізнесу. Це свідчить про його значною експертизі в даній сфері і дозволяє розуміти потреби агроклієнтів, а тому бути більш гнучкими і лояльними до застави.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео