Оксана Бучко

Тернополяни не зможуть так легко поставити бойлери чи котли

381910_1

Обмеження на встановлення бойлерів та котлів затвердили згідного з новим законом «Про житлово-комунальні послуги», чинного від 1 травня. Тож облаштувати окреме гаряче водопостачання не зможуть тернополяни у власних квартирах, якщо менше половини мешканців будинку вже також цього не зробили. А ті, кому пощастило жити у будинку, де виконали умову, доведеться пройти непросту процедуру.

Заявки на відключення буде збирати влада на місцях, інформує prykarpattya.org. На офіційному сайті мають розмістити повний перелік будинків, в яких вже відключені від централізованих послуг половина і більше квартир.

У заяві власники квартир вказують причини відключення, а також альтернативи, якими мають намір замінити комунальну послугу.

У відповідь комісія повинна буде дати рекомендації, як саме можна технічно реалізувати відключення, а також порадити, де і в якому обсязі збирати техумови для підготовки проектної документації. Всі витрати по розробці останньої оплачуватиме ініціатор відключення.

Процедуру потрібно встигнути провести до 1 жовтня. Враховуватимуть умову, що встановлення не перешкодить подальшому постачанню інших квартир загальноміським опаленням і гарячою водою.

Нагадаємо, за борги по комуналці згідно з цим законом платитимуть пеню.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео