Успішна робота правоохоронців залежить від психологічної підготовки

_MVS0296

Як надати первинну психологічну підтримку поліцейському, своєчасно виявити негативний психологічний стан, запобігти проблемам, які виникають як під час несення служби, так і у повсякденному житті – питання, які обговорили під час тренінгу психологи з співробітниками підрозділів кадрового забезпечення Нацполіції області.

За словами начальника сектору психологічного забезпечення Михайла Козюка, необхідність проведення таких занять зумовлена специфікою службової діяльності правоохоронців. В умовах ризику для життя і здоров’я, ненормованого робочого навантаження, внаслідок спілкування із негативно налаштованими громадянами у поліцейських може виникати емоційне вигорання, зниження мотивації, з’являтись психологічна виснаженість. Тому важливо вчасно виявити такі проблеми і запобігти їм, пише dosie102.te.ua.

– Психологи підготували цикл занять для управлінців, як правильно реагувати, коли працівник перебуває у пригніченому стані, відчуває негативні психологічні емоції, коли у нього виникають конфлікти у побуті, на роботі, – розповідає Михайло Козюк. 

_MVS0282
_MVS0282

Основне завдання психологів – розповісти керівникам підрозділів, як розпізнати несприятливий психологічний стан працівників і мінімізувати вплив негативних чинників як у службовому, так і соціально-побутовому житті. Під час занять учасники моделюють різні ситуації, які можуть виникати у роботі правоохоронців та обговорюють способи психологічної підтримки.

Подібні тренінги поліцейські психологи систематично проводять з керівним складом усіх відділів та відділень поліції області, а також з працівниками, які навчаються у тренінговому центрі управління.

Вибір читачів за тиждень

Відео