Підозрюваного у зґвалтуванні та пораненні власної дружини продовжують тримати під вартою

1

Тернопільський суд залишив вирок для підозрюваного у зґвалтуванні та нанесенні дружині множинних колото-різаних ран без змін.

Захисник підозрюваного подав апеляцію із проханням змінити запобіжний захід для чоловіка.  Змінивши тримання під вартою на домашній арешт із забороною залишати житло у темну пору доби.

Нагадаємо, що підозрюваному інкримінують тяжкі злочини: зґвалтування та нанесення тяжких тілесних ушкоджень. Затримали чоловіка після того, як 18 лютого 2019 року увечері поблизу с. Шишківці на Борщівщині у чоловіка розпочався конфлікт з дружиною, який перейшов на злочинні діяння з боку підозрюваного. Внаслідок цього він, погрожуючи жінці ножем, вчинив з нею сексуальне насилля, опісля наніс колото-різані рани, завдавши важких ушкоджень потерпілій.

Колегія суддів Тернопільського апеляційного суду, розглянувши матеріали справи, дійшла висновку, що попередній вирок, а саме тримання під вартою є законним та обґрунтованим. Враховуючи обставини злочину, домашній арешт може бути можливістю для підозрюваного впливати на потерпілу та свідків, навмисно переховуватися від слідства. Тому домашній арешт буде не достатнім для запобігання цим ризикам. Врешті суд залишив ухвалу слідчого судді без змін, а підозрюваного – під вартою.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео