Тернопільські поліцейські перевіряли справність вантажівок (фото)

DSC00245

Дотримання законодавства у сфері надання послуг з перевезення пасажирів та вантажу перевіряють співробітники поліції спільно із працівниками Укртрансбезпеки. Комплекс заходів проводиться в рамках Всеукраїнського тижня безпеки дорожнього руху, який триває  на Тернопільщині з 6 по 12 травня.

У зоні особливої уваги правоохоронців транспорт, який використовують для перевезення пасажирів та вантажу.  Основна мета – контроль за дотриманням безпеки дорожнього руху, пасажирів та  зниження рівня аварійності на дорогах області.

Під час відпрацювань поліцейські спільно з працівниками Укртрансбезпеки перевіряють справність транспортних засобів, проходження техогляду, наявність необхідних документів, дотримання правил дорожнього руху водіями та здійснення  перевезень пасажирів.

За словами заступника начальника управління Укртрансбезпеки в Тернопільській області Василя Петровського, систематичне проходження технічного огляду є запорукою зменшення аварійності на дорогах. З початку року в області за участю пасажирських автобусів, таксі, вантажного і комерційного транспорту трапилося 37 автопригод, минулого року за аналогічний період – 49.

Одним із найбільш поширених правопорушень, яке часто призводить до підвищення ризику аварійності,  – це   недотримання режиму праці та відпочинку водіями.  Більшість перевізників нехтують цим, і як результат, наражають на небезпеку себе і оточуючих.

У необхідності проведення перевірок транспортних засобів, які здійснюють перевезення пасажирів та вантажу, впевнені і самі водії. Спільні відпрацювання поліцейські та співробітники Укртрансбезпеки  проводитимуть й надалі.

DSC00235
DSC00235

DSC00242
DSC00242

Фото Досьє 102

Вибір читачів за тиждень

Відео