У Зарваниці відбулася ХVII Всеукраїнська проща католицьких шкіл (фото)

IMG_4300

11 травня у Марійському духовному центрі «Зарваниця» відбулася ХVІІ Всеукраїнська проща католицьких освітньо-виховних установ УГКЦ, яку організувала Комісія у справах освіти та виховання УГКЦ спільно з представниками комісії Тернопільсько-Зборівської архиєпархії та аніматорами з колегіуму для дівчат «Знамення».

Участь у прощі взяло більше 800 вихованців, керівників, вчителів, вихователів та духівників католицьких освітньо-виховних закладів Львівщини, Івано-Франківщини та Тернопільщини.

IMG_4314
IMG_4314

Розпочалося паломництво Архиєрейською Божественною Літургією, яку очолив єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський Теодор (Мартинюк). Йому співслужили адміністратор собору Зарваницької Матері Божої о. м. Дмитро Квич, заступник голови Комісії у справах освіти та виховання УГКЦ о. Петро Майба, СДБ, та духівники католицьких шкіл.  Під час Літургії вихованці закладів виголошували молитовні намірення.  Після Богослужіння паломники процесійною ходою відправилися до каплиці над джерелом, де відбулося водосвяття та спільна молитва.

IMG_4346
IMG_4346

Продовжилася проща розвагами для молодших прочан, учні танцювали банси, грали велику гру, виконуючи різні завдання, та реколекціями для вчителів і батьків. На завершення паломництва всі учасники молилися Молебень у каплиці св. Юрія Переможця за героїв Небесної Сотні та воїнів, які віддали життя за долю України, повідомляє прес-служба Марійського духовного центру «Зарваниця».

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео