Орест Сарматський

Місто на Тернопільщині відзначило «число повноти і нескінченності» (фоторепортаж)

Збаразький замок минулої неділі став місцем проведення одразу трьох подій. Це – День міста, свято замку та початок літнього туристичного сезону Тернопільщині.

03 (Copy)
03 (Copy)

Відкриваючи це «триєдине свято» міський голова Збаража Роман Полікровський наголосив, що радий з того, що стільки жителів міста прибуло на територію старого замку, де традиційно проводять значущі для городян події.

34 (Copy)
34 (Copy)

- Нашому місту виповнилося 808 років. Це – число повноти й нескінченності. Маю велику честь бути разом з вами упродовж п’яти років, щодня зустрічаючись з вами, з тими, хто живе у Збаражі. За цих 5 років ми разом змінювали це місто, про яке знають у багатьох куточках світу. І це наша спільна заслуга. Знають Збараж як гостинний туристичний центр із відреставрованим тут замком, де нині й відбувається це свято.

_ORL0008 (Copy)
_ORL0008 (Copy)

- Думаю, спільною громадою ми зробимо ще багато чого у відновлення давніх пам’яток історії та культури, тих місць, які привабили б до нас туристів, - підкреслив Роман Полікровський.

_ORL0309 (Copy)
_ORL0309 (Copy)

Цього ж дня звернулися до збаражчан і керівники області, зокрема, голова облдержадміністрації Степан Барна, заступник голови обласної ради Любомир Крупа, представники делегацій міст-побратимів Збаража із з-за кордону.

_ORL0013 (Copy)
_ORL0013 (Copy)

Щодо самої святкової програми, то вона цього року обійшлася без традиційних тут фестів – капуснякових та вареникових. Але, натомість, акцент було зроблено на нові атракціони для дітей та підлітків. І, як годиться у Збаражі, активно діяли виставки народних умільців, можна було оглянути стенди про туристичну привабливість краю, а наприкінці дня у повітря здійнялася надувна куля, з корзині якої можна було побачити панораму вечірнього Збаража.

[gallery order=«DESC» columns=«1» size=«full» ids=«222928,222929,222930»]

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео