Оксана Бучко

Сашко Положинський у Тернополі шукав пластунів (фото, відео)

Свій перший тур Україною гурт «Був’є» Олександра Положинського продовжив 22 травня у Тернополі. В арт-барі «Коза» прозвучали пісні двох альбомів - «12 пісень, якими Був’є сповіщає про своє існування» та «12 пісень, якими Був’є не хоче нікому нічого доводити».

- У нас багато пісень про взаємовідносини, - говорив зі сцени Сашко Положинський. – Давай ви будете підспівувати слова наступної.

IMG_4912
IMG_4912

Гурт існує з 2014 року. Це той же набір інструментів, що у «Тартака» - барабан, бас-гітара, клавішні. Але інші музиканти. Також змінилась музика – без речитативів, елементів фанку чи хіп-хопу.

IMG_4930
IMG_4930

- У мене накопичилась певна кількість пісень. І ми з продюсером Романом Сорокою вирішили втілити новий проект. Щоб він відрізнявся від «Тартака», відмовились від речитативу, - розповів «Терену» Сашко Положинський.

IMG_4919
IMG_4919

Гурт випустив шість відеокліпів. В одному із них є фото тернополян. Зокрема, пісня «Не свари мене, мамо» - це слайд-шоу фотографій, які надсилали Сашкові прихильники гурту із різних міст, і Тернополя також.

- Серед надісланих фото з Тернополя є точно фото Віктора Гурняка, який загинув в АТО, - згадує Сашко Положинський. – А загалом, ми отримали дуже багато фото. Ідея виникла спонтанно. Потрібно було зробити відео до пісні. Написав у Фейсбуці прохання: хто має цікаві фото - надсилати нам. До вечора їх було цілком достатньо, аби зробити відео. І воно мені дуже подобається.

IMG_4943
IMG_4943

Також гурт має п’ять синглів. Один із них – «Легіон» - присвячений пластовому табору «Легіон»,  до організації якого долучаються тернопільські пластуни. Їх Сашко Положинський згадував зі сцени по прізвищах.

- Я знайомий із багатьма тернопільськими пластунами, - додав музикант. – Вони долучаються до нашої діяльності. Завдяки тернопільських пластунам написані пісні «Лицарський хрест» і «Легіон».

IMG_4945
IMG_4945

Ще один кліп – «Закохані» - відомий саундтрек до фільму українського режисера Тараса Химича «Жива», який на концерті у Тернополі прозвучав останнім у програмі.

Тернопіль – шосте місто в рамках туру «Був’є». Концерти перед ним пройшли у Кропивницькому, Харкові, Полтаві, Луцьку та Дніпрі.

- Тернополянам бажаю побільше концертів «Тартак» та «Був’є» у місті і побільше тернополян на цих концертах, - завершив розмову Сашко Положинський.

Фото, відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео