Орест Сарматський

Створено ІТ-технологію, яка дозволяє відстежувати роботу фермерів (Агроновини)

2601 (Copy)

Українська компанія Drone.ua розробила технологію, яка дозволяє за допомогою супутників та нейромереж стежити за фермерами. Про це пише traktorist.ua.

Нова технологія визначає, скільки вирощується пшениці, кукурудзи або будь-якої іншої культури та який реальний розмір полів.

За допомогою супутників нова технологія отримує знімки певної місцевості, а нейромережі аналізують їх.

- Нейромережа визначає, як змінювалися кольори на знімку, досліджує склад кадру й інші характеристики поля за заданий проміжок часу, а також з точністю обчислює реальні розміри поля і надає інформацію про те, що в цьому році там засіяли та з якою щільністю, — вказується в повідомленні.

Такий аналіз можна робити в обраному районі, області або навіть по цілій країні.

На замовлення ДФС пілотну версію протестували в Луганській і Львівській областях. Після тестування виявилося, що в окремих районах Луганщини кожне третє поле оброблялося з порушеннями контурів і цільового призначення земельних ресурсів.

Україна різко наростила імпорт пальмової олії

Україна за січень-квітень 2019 року імпортувала 78 тис. т пальмової олії. Загальна її вартість склала $51,4 млн. Про це повідомляє сайт Державної фіскальної служби (ДФС).

Нагадаємо, що президент підписав закон про посилення харчової безпеки для споживачів.

Найактивніше пальмову олію Україна купувала у Індонезії. За звітний період з цієї країни завезли продукту на $44,7 млн. З Малайзії імпортували пальмової олії на $5,6 млн, з Швеції – на $388 тис., з  інших країн – на $606 тис.

Експорт пальмової олії з України за перші чотири місяці 2019 року склав 4,6 тис. тонн – на $2,8 млн.

2602 (Copy)
2602 (Copy)

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео