Віра Олександрович

Чому митники Тернопільщини «переписуються» із колегами з Польщі і Нідерландів

За порушення митних правил до бюджету з Тернопільщини спрямували 208 тисяч гривень. Розгляд частини справ ще триває. Зокрема, фахівці досі перевіряють відповідь, що надійшла із колег Нідерландів.

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

– Упродовж січня-квітня 2019 року фахівці Тернопільської митниці ДФС склали 33 протоколи про порушення митних правил, – уточнюють у податковій. – Майже 73% із них, а це – 24 протоколи, стосувалися перевищення встановленого Митним кодексом України строку доставки товарів, транспортних засобів комерційного призначення, що перебувають під митним контролем, до органу призначення.  

Окрім того, порушили по 2 протоколи щодо проведення із товарами, митне оформлення, яких не закінчили, операцій без дозволу органу доходів і зборів, а також за невжиття заходів, щодо товарів, строк тимчасового зберігання яких під митним контролем на складі організації – отримувача гуманітарної допомоги закінчився.

– Решту протоколів склали через перевищення строку тимчасового вивезення товарів, діями, спрямованими на зменшення митних платежів, зберіганням товарів, ввезених на митну територію України із приховуванням від митного контролю, – додають на митниці. – Із початку року за результатами роботи наших працівників у правоохоронному напрямку, а саме від сплати штрафів у справах про порушення митних правил, до державного бюджету перерахували 208 тис. грн.

На митниці розглянули 28 справ про порушення митних правил і винесли постанови про притягнення осіб до відповідальності у вигляді штрафу у сумі понад 300 тис. грн. До суду спрямували 3 справи про порушення митних правил.

– Для перевірки автентичності документів, поданих до митного контролю і митного оформлення, до уповноважених митних органів іноземних тернопільські митники передали п’ять запитів. За цей період надійшли дві відповіді від митних органів Республіки Польщі і Королівства Нідерланди.

До речі, результаті опрацювання першої – ознак порушення митних правил не виявили, щодо іншої – триває перевірка.

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео