Віра Олександрович

На Тернопільщині мріяли про знижку, тому розповіли про витрачені мільйони

Гривні

Задля отримання податкової знижки жителі Тернопільщини задекларували, за підсумком 2018 року, - 48 млн грн різних витрат. Що цікаво, переважали витрати на навчання.

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

- У період деклараційної кампанії-2019 правом на податкову знижку скористався 3 481 житель Тернопільщини, - уточнюють у податковій. - За цей час вони задекларували 48 млн грн витрат. У порівнянні з відповідним періодом 2018-го кількість декларантів зросла на 113 осіб, а задекларована ними сума – на 10,4 млн грн.

Більшість із них, а це - 3 024 краянина, подали декларації на отримання податкової знижки у зв’язку із понесеними витратами на навчання.

- Повернути надмірно сплачений податок на доходи фізичних осіб (ПДФО), бо були сплачені страхові внески за договорами довгострокового страхування життя, виявили бажання 393 особи, - додають у податковій. - Правом на податкову знижку у зв’язку зі сплатою відсотків за іпотечними кредитами і понесеними витратами у сплаті за допоміжні репродуктивні технології та усиновлення дітей скористалися, відповідно, - 35 і 16 жителів Тернопілля.

Повернуть кошти й 7 декларантам, які понесли витрати у зв’язку із переобладнанням транспортних засобів, а також 3-м особам, які здійснювали пожертви. Така ж кількість краян сплачувала за будівництво (придбання) доступного житла.

До речі, за наслідками перерахунків жителям Тернопільщини повернуть 8,2 млн грн ПДФО.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео